Santai

Diekori ‘Entiti Misteri’, Dato Fazley Yaakob Kongsi Pengalaman Pelik Di China

Sudah menjadi sesuatu yang normal bagi seorang selebriti mengembangkan bakatnya dalam bidang hiburan untuk menjadi seorang artis yang versatil. Namun sangat jarang bagi artis yang sudah mengembangkan bakatnya dalam pelbagai bidang hiburan termasuk nyanyian, lakonan dan pengacaraan untuk mengembangkan bakatnya ke bidang kulinari. Itulah yang dilakukan oleh Dato’ Fazley Yaakob. Semenjak menyertai pertandingan Masterchef Selebriti 2012, beliau telah mengikuti pelbagai kursus kulinari dan kini giat mengusahakan perniagaan sendiri.

BACA: [VIDEO] Dato’ Fazley Persembah ‘Sweet Table’ Buat 50 Pengunjung Di Macau Teruja

Terbaru, Dato’ Fazley Yaakob telah dijemput ke Kota Macau, China untuk mempersembahkan ‘signature dish‘ SukaSucre Bistro, iaitu hidangan ‘Sweet Table.’ Persembahan tersebut adalah hasil kolaborasi di antara SukaSucre Creatives, Macao Government Tourism Office (MGTO), PNL Travel Sdn. Bhd. dan restoran di Macau, Tapas de Portugal.

Persembahan tersebut telah mendapat sambut4n yang sangat menggalakkan daripada pengunjung di situ dan juga para wartawan. Dikhabarkan para pengunjung berasa begitu teruja dan tidak sabar untuk menikmati hidangan ‘Sweet Table’ itu. Selain daripada mengadakan persembahan tersebut, Dato’ Fazley Yaakob juga tidak melepaskan peluang untuk menikmati pemandangan dan berjalan-jalan di Kota Macau.

Terbaru, beliau ada berkongsi sebuah entri di akaun laman sosial Instagram miliknya yang berupa kompilasi gambar sekitar percutiannya di Macau.

Erm…saya sorang je ke nampak? Ke korang pun nampak entiti yg saya maksudkan?

Namun, kebanyakan foto yang dikongsi olehnya turut sering memaparkan imej seorang wanita tua yang sama lalu di hadapannya. Melalui kapsyen entri tersebut, Dato’ Fazley turut meluahkan rasa hairannya akan kewujudan wanita tersebut dan hanya menyedarinya setelah selesai bergambar.

Entri tersebut turut menghairankan warga netizen dan ratanya mengandaikan mungkin gambar tersebut di edit. Tidak kurang juga yang meningg4lkan komen -komen lawak yang menghiburkan.

Betul ke ni….kenapa malam2 baru nak post macam ni Dato!

Hahaha okay lawak! Siapa follow siapa eh

Nyonya tu pun pandai cari anak ikan…haih nak try dato la tu

Pening nak fikir macam mana nyonya tu boleh interframe

Aunty hipster…mungkin dia sengaja nak photobomb kot

Seram la pulak

Sumber: IG fazleyyaakob

Nak lagi cerita-cerita viral?

Install Kisah Dunia
×