Cinta & Perhubungan Viral

Dekat Nak Bersalin Masih Tak Dapat Jumpa, Dayah Bakar Edit Foto Tenung Suaminya

Dekat Nak Bersalin Masih Tak Dapat Jumpa, Dayah Bakar Edit Foto Tenung Suaminya 1
Rasaflix

Sharing is caring!

Umpama ‘bermadu’ dengan negara, demikianlah pengorbanan yang perlu ditelan oleh para isteri yang bersuamikan prajurit tanah air. Tidak terkecuali adalah Dayah Bakar yang sudah berbulan-bulan tidak bersua muka dengan suami tercinta iaitu Kapten Hanif Hamidi. Setelah suaminya berangkat ke Australia pada Januari awal tahun lalu atas panggilan bertugas, pengacara ini seakan-akan memendam kerinduan luar biasa apalagi kini dia sedang menanti detik kelahiran anak sulung mereka setelah berkahwin pada 2018.

BACA : 7 Bulan Menjauh Walau Sarat Hamil, Struggle Sebenar Wanita Bersuamikan Prajurit

Dekat Nak Bersalin Masih Tak Dapat Jumpa, Dayah Bakar Edit Foto Tenung Suaminya 2

Dekat Nak Bersalin Masih Tak Dapat Jumpa, Dayah Bakar Edit Foto Tenung Suaminya 3

Dekat Nak Bersalin Masih Tak Dapat Jumpa, Dayah Bakar Edit Foto Tenung Suaminya 4

Titis air mata di lapangan terbang, rupanya permulaan perpisahan panjang

Siapa menduga air mata yang dititiskan sewaktu menghantar Kapten Hanif ke lapangan terbang dahulu adalah permulaan kepada perpisahan panjang mereka. Sebelum ini, Dayah pernah mendedahkan suaminya berangkat pergi ketika usia kandungannya baru berusia 1 bulan. Mempunyai perancangan untuk terbang ke sana, namun semuanya tergandala apabila wabak COVID-19 melanda dunia. Mahu atau tidak, mereka berdua terpaksa berjauhan sehinggalah ke hari ini.


Masih tak dapat menatap mata…Tak berpeluang merasai pergerakan bayi

Menerusi posting terbaru di Instagram Dayah Bakar, pengacara berkenaan ada memuat naik beberapa gambar serta video sebaknya sehingga meraih lebih 200 ribu jumlah tontonan. Dek kerana rasa kerinduan yang tidak pernah pudar, dia sempat menyunting gambar seolah-olah sedang berhadapan dan menatap wajah suaminya. Video berkenaan bertambah sebak dengan kapsyen panjang yang cukup bermakna. Menerima perpisahan sementara itu dengan hati yang ikhlas, Dayah meminta doa orang ramai agar urusan bersalinnya dipermudahkan kelak.

View this post on Instagram

Perjuangan ini bukan milikku sahaja, bukan juga milik kamu, tapi milik kita bertiga …. Dalam kejauhan dan perjalanan panjang yang tidak terduga, dari awal kehamilan hingga sudah hampir sampai ke penghujungnya, disini kita. Masih tidak dapat menatap mata, tak berpeluang merasa hebatnya pergerakan si kecil dengan sentuhan seperti yang diimpikan, tetapi percayalah, pasti besar rahsia hikmah dan ganjaran yang Allah sediakan 🤲🏻 Sehingga waktu kita bertemu kembali dengan anugerah terindah, in sha Allah🤍 Untuk yang membaca, mohon kalian mendoakan keselamatan dan kesihatan untuk saya dan little bb. Semoga Allah membalas kebaikan kalian yang tak putus mendoakan . Terima kasih 🙏🏻🤍 P/s : This photo was taken separately malaysia 🇲🇾 🇦🇺 Thank you to @zaidiel_afiqie for making it happen for us 📸

A post shared by DAYAH BAKAR (@dayahbakar) on

Dekat Nak Bersalin Masih Tak Dapat Jumpa, Dayah Bakar Edit Foto Tenung Suaminya 5

Dekat Nak Bersalin Masih Tak Dapat Jumpa, Dayah Bakar Edit Foto Tenung Suaminya 6

Sumber : Instagram Dayah Bakar

Nak info lagi? Sertai Telegram Kisah Dunia


Artikel ini disediakan oleh team Kisah Dunia. Tak dibenarkan meniru isi kandungan atau mana-mana bahagian artikel termasuklah logo sewenang-wenangnya. Laporan copyright akan dikenakan.


Samsung Galxy note 20
Portal Cari Jodoh Muslim

Tonton Video Pilihan

Sharing is caring!

Youtube

Facebook

Telegram

Kisah Dunia Nak cerita viral & trending setiap hari? Tidak Ya