Hiburan

Datuk Seri Vida ‘Terhina’ Dengan Komen Juri, Jadi Punca Cik B Gagal Mara Final

Datuk Seri Vida 'Terhina' Dengan Komen Juri, Jadi Punca Cik B Gagal Mara Final 1
Jawatan Kosong Penulis

Sharing is caring!

Sejak minggu pertama lagi, kumpulan ABC merupakan antara peserta favourite dalam program realiti Muzikal Lawak Superstar 2 (MLS2). Namun begitu, mereka terpaksa berputih mata apabila terkandas di pusingan separuh akhir pada Jumaat lepas.

BACA: [VIDEO] Persembahan Cik B Cuma Dapat 3 Bintang, DSV ‘Panas’ Dengan Zul Ariffin

Tersalah percaturan…kemunculan DSV didakwa tenggelamkan mutu persembahan lawak

Meskipun cemerlang dalam segmen pertama, namun kumpulan ABC yang dianggotai Achok, Cik B dan Chiwan mendakwa tersalah percaturan pada malam tersebut. Tanpa disangka-sangka, kemunculan Datuk Seri Vida selaku tetamu jemputan dalam segmen kedua ‘tidak menjadi’ sekali gus menenggelamkan persembahan mereka.

Buat macam show dia…kesian dekat 2 pelawak yang perlu pentas MLS2 untuk kerjaya mereka

Mengulas tentang dakwaan jutawan kosmetik itu sebagai punca ABC tersingkir, juri Datuk Awie akui kecewa melihat mutu sketsa yang dipertontonkan. Selain nampak sendiri kerisauan Cik B terhadap ibunya, beliau turut terkilan terhadap nasib Achok dan Chiwan yang mahu kembangkan bakat lawak di pentas pertandingan tersebut.


Kata-kata juri memang jujur tapi macam 1 penghinaan…ini pengalaman terburuk saya sepanjang dalam bidang seni

Susulan namanya hangat diperkatakan, Datuk Seri Vida tampil membuat kenyataan menerusi sebuah video di Instagram baru-baru ini. Sambil mengulas kritikan juri seolah-olah perit untuk ditelan, beliau malah menyifatkan itulah pengalaman terburuknya sepanjang berkecimpung dalam program hiburan. Selain memohon maaf kepada kumpulan ABC kerana persembahan yang dirancang sedikit tersasar, beliau turut mendoakan anaknya Cik B agar terus maju dalam industri.

Sumber: IG datoserivida, zonlawak & f8buzz

Artikel Viral Hari Ini 🔥

🔥[VIDEO] “Macam Family Je” – Bini Kerdil Curi Tumpuan Jalan Dipimpin Suami & BFF
🔥Ibu Di Rumah Masak Sedap, Tapi Sedih Anak Duduk Asrama Berbuka Lauk Ayam Mentah
🔥[VIDEO] Telefon Unlock, Gadis Panik Teruk Teman Lelaki Rampas Buat ‘Spotcheck’

Nak info lagi? Sertai Telegram Kisah Dunia

Artikel ini disediakan oleh team Kisah Dunia. Tak dibenarkan meniru isi kandungan atau mana-mana bahagian artikel termasuklah logo sewenang-wenangnya. Laporan copyright akan dikenakan.

Sharing is caring!

Youtube

Facebook

Telegram