Viral Semasa

Dari Isu Parking Neelofa Sampai Kain Buruk, Peguam Blonde ‘Sekolahkan’ Ryzal

Dari Isu Parking Neelofa Sampai Kain Buruk, Peguam Blonde 'Sekolahkan' Ryzal 1
Jawatan Kosong Penulis

Sharing is caring!

Tiada angin tiada ribut, pasangan sensasi YouTube ‘Duriankimci’ cetuskan kontroversi apabila mempersendakan pakaian tradisional Iban. Menerusi satu rakaman di Insta Story miliknya yang tular tersebut, Ryzal Ibrahim berseloroh bahawa persalinan tradisional yang dipakai isterinya, Maryam sama seperti alas TV dan kain buruk.

BACA: Gurau Cakap Baju Tradisi Iban Serupa Kain Buruk, Ryzal Durian Kimchi Mohon Maaf

Dari Isu Parking Neelofa Sampai Kain Buruk, Peguam Blonde 'Sekolahkan' Ryzal 2

Siapa dia ni sebenarnya? Dulu tanya mana kualiti kerja peguam pasal parking Neelofa

Terdahulu, pemuda yang berasal dari Kelantan tersebut juga pernah mempertikai kualiti kerja peguam selepas segelintir mereka membuat aduan isu kereta Neelofa dibolehkan parkir dalam Kompleks Mahkamah Seremban. Rentetan itu, peguam Alan Razak yang famous dengan ‘rambut uniknya’ tampil menceritakan realiti sebenar dihadapi mereka sambil mempersoalkan siapa Ryzal.


Dari Isu Parking Neelofa Sampai Kain Buruk, Peguam Blonde 'Sekolahkan' Ryzal 3

Dari Isu Parking Neelofa Sampai Kain Buruk, Peguam Blonde 'Sekolahkan' Ryzal 4

Dari Isu Parking Neelofa Sampai Kain Buruk, Peguam Blonde 'Sekolahkan' Ryzal 5

Kau sedap-sedap cakap macam kain buruk, alas meja…asas hidup senang je, hormat & berfikir

Berkenaan isu baru-baru ini pula, Alan hanya mampu nasihatkan YouTuber tersebut agar jangan bercakap buruk tentang pakaian tradisi mana-mana etnik yang terdapat di Malaysia. Ujarnya, manusia tidak semestinya perlu jadi peguam atau belajar hingga raih PhD untuk jadi manusia berguna. Sebaliknya cukup dengan rasa hormat dan kebolehan untuk berfikir dengan baik.


Dari Isu Parking Neelofa Sampai Kain Buruk, Peguam Blonde 'Sekolahkan' Ryzal 6

Kepada para influencer…jangan jadi penghinaan terhadap kepandaian kita

Selain itu, ‘peguam blonde’ tersebut juga beri teguran kepada semua influencer di luar sana supaya tingkatkan kebolehan diri dan moral masing-masing. Alan tegaskan bahawa tiada manfaat pun jika seseorang sanggup dihina demi mengejar likes semata-mata.

Dari Isu Parking Neelofa Sampai Kain Buruk, Peguam Blonde 'Sekolahkan' Ryzal 7


Dari Isu Parking Neelofa Sampai Kain Buruk, Peguam Blonde 'Sekolahkan' Ryzal 8

Sumber: IG alanrazak

Artikel Viral Hari Ini 🔥

🔥Dr Amalina Dikecam Gara-Gara Tak Balik Kerja Malaysia, Dr Rafidah Bidas Balik
🔥21 Tahun Hidup Tak Makan Nasi, Wanita Dedah Rasa Loya Sebab Nampak Macam Ulat
🔥Kena Block Beri Pendapat Pasal Dr Amalina Kutuk KKM? Pakar Ini Kongsi Cerita

Nak info lagi? Sertai Telegram Kisah Dunia

Artikel ini disediakan oleh team Kisah Dunia. Tak dibenarkan meniru isi kandungan atau mana-mana bahagian artikel termasuklah logo sewenang-wenangnya. Laporan copyright akan dikenakan.

Sharing is caring!

Youtube

Facebook

Telegram