Viral Semasa

Dakwa Lambat Sampai Untuk Padam Rumah Terbakar, Lelaki Naik Hantu Tibai Bomba

Dakwa Lambat Sampai Untuk Padam Rumah Terbakar, Lelaki Naik Hantu Tibai Bomba 1
Jawatan Kosong Penulis

Sharing is caring!

Pekerjaan sebagai seorang anggota bomba nyatanya tidak mudah. Selain bersedia untuk mengharungi risiko ajal yang menanti, mahu atau tak mereka terpaksa berdepan dengan pelbagai karenah masyarakat sekitar sewaktu misi menyelamat dilakukan persis video yang tular sejak semalam.


BACA: Awek Ajak Serius Tapi Sendiri Berubah Hati, Lelaki Senyum Kelat Bakar Kenangan

Datang nak padamkan kebakaran tapi bertukar jadi insiden lain…Bomba terima laporan jam 3.18 petang

Cukup menguji kesabaran, kerja-kerja memadamkan kebakaran oleh pasukan Bomba dan Penyelamat Lawas, Sarawak diganggu oleh seorang lelaki yang membuat kekacauan. Siapa sangka dalam saat getir, individu terbabit datang melampiaskan rasa tidak puas hati mereka.


Dakwa Lambat Sampai Untuk Padam Rumah Terbakar, Lelaki Naik Hantu Tibai Bomba 2

Bomba baru sampai dah kena belasah…Ada yang marah-marah kononnya datang lambat

Sebaik tiba di lokasi tersebut yang terletak enam kilometer dari balai, seorang lelaki tidak semena-mena ‘naik hantu’ dengan membaling barang sebelum membelasah salah seorang anggota. Manakala rakannya pula bertindak memarahi pasukan berkenaan yang didakwa lambat sampai untuk memadamkan kebakaran. Bomba yang sedang memegang hos juga terpaksa menyemburkan air bagi mengelak dikasari.


Dakwa Lambat Sampai Untuk Padam Rumah Terbakar, Lelaki Naik Hantu Tibai Bomba 3

Dakwa Lambat Sampai Untuk Padam Rumah Terbakar, Lelaki Naik Hantu Tibai Bomba 4

Anggota bomba yang cedera dah report polis…Waktu sampai rumah dah hampir musnah terbakar

Susulan kejadian itu, anggota bomba terbabit yang mengalami kecederaan ringan telah pun membuat laporan polis untuk tindakan selanjutnya. Difahamkan ketika anggota sampai di lokasi berkenaan, sebahagian rumah yang tidak berstruktur kekal itu sudah pun musnah setelah dijilat api marak.

Dakwa Lambat Sampai Untuk Padam Rumah Terbakar, Lelaki Naik Hantu Tibai Bomba 5

Sumber: Facebook Sarawak Edition & Portal Astro Awani 

Artikel Viral Hari Ini 🔥

🔥Zizi Kirana Dedahkan Kisah Sebalik Tersasul ‘Ibu Sayang’-“Inilah Tempatnya”
🔥Gigi Terabur Sering Diperli Masa Live, Wanita Sound Setepek-“Laki Aku Okey Je”
🔥“Tiba-Tiba Nak Tidur Semalam Eh Dah Jadi Isteri”-Zizi Akui Kekok Sudah BersuamiKisah Dunia Telegram

Artikel ini disediakan oleh team Kisah Dunia. Tak dibenarkan meniru isi kandungan atau mana-mana bahagian artikel termasuklah logo sewenang-wenangnya. Laporan copyright akan dikenakan.

Pernah Nyanyi Nasyid Sejak Kecil? Penyanyi Aku Budak Girl Dedah Sedih & Marah Dengan Kecaman Netizen🔥

Sharing is caring!