Santai Semasa

Dakwa Dapat Gelaran Raja Muda Dari Ker4jaan Jin, Lelaki Ini Akhirnya Ditahan!

Baru-baru ini media sosial kecoh apabila seorang lelaki mendakwa dirinya telah dilantik oleh Ker4jaan Jin Bukit Bauk sebagai Raja Muda di Terengganu sejak 2 bulan lalu. Suspek berusia 34 tahun itu akhirnya telah ditahan oleh pihak p0lis di sebuah surau di kawasan Hutan Lipur Bukit Bauk, Dungun selepas menerima pelbagai laporan mengenai perbuatannya yang agak mencurigakan.

BACA : [VIDEO] Beri Ajaran Tak Masuk Akal, Netizen Kritik Penceramah ‘Syok Sendiri’

Surau yang didiami oleh suspek sejak 6 bulan yang lalu turut dipasang lilin pada bahagian cermin tingkap surau dan juga meletakkan kayu mimbar selain sofa untuk dijadikan sebagai kerusi takhtanya serta beberapa barangan lain untuk tujuan pemujaan.

Rampas 2 batu nisan, sebatang kayu mimbar & sekaki payung

Perlakuan aneh suspek telah menyebabkan orang ramai berasa bimbang dan tidak berani untuk berhenti solat di surau tersebut. Suspek juga didapati menampal perkataan ‘Ist4na Raja Muda Abdul Aziz’ pada dinding surau berkenaan.

Selesai saja siasatan dan pemeriksaan, suspek yang telah dibawa keluar daripada surau berkenaan dan bertindak melaungkan perkataan ‘DauIat Tu4nku’ beberapa kali. Rata-rata netizen yang mengetahui akan hal ini turut meningaIkan komen mereka di ruangan entri tersebut.

Dulu ada ker4jaan langit sekarang aa raja muda yg dilantik oleh jin

Tak pernah dengar jin Bukit Bauk, tp hang tu yang jibauk! Merapu!

Akibat pengaruh dongeng2 sinetron..

Kalau kau Ayah Pin ketua ker4jaan langit..

Menuntut ilmu tak habis..pastu kata jin suruh jadi macam2

Laporan berita lelaki dakwa sebagai R4ja Muda

Sumber : harianmetro SinarHarian FB Berita TV9