Viral Inspirasi Semasa

Tular Voice Note, Ramai Harap Abang Viva Diangkat Sebagai Tokoh Negarawan 2022

Tular Voice Note, Ramai Harap Abang Viva Diangkat Sebagai Tokoh Negarawan 2022 1
Jawatan Kosong

Sharing is caring!

Nama ‘Abang Viva’ kian berkumandang di kalangan rakyat Malaysia sejak minggu lalu lagi. Kisah kebaikan lelaki bernama Azwan Omar yang datang jauh daripada Melaka menaiki kereta kecilnya mencetuskan rasa sebak ramai. Sebuah bot memancing bersaiz sederhana turut diangkut olehnya dengan niat menyelamatkan orang yang terjejas banjir di Selangor.


BACA :ย Ibarat Komplot Samun Besar-Besaran, 48 Gambar Bukti Sisi Gelap Banjir Sri Muda

Minta cuti kecemasan daripada majikan…Hidupnya biasa tapi berjiwa luar biasa

Sebelum ini, pernah didedahkan bahawa Abang Azwan sanggup memohon cuti kecemasan daripada majikannya bagi melaksanakan misi berkenaan. Berbekalkan wang yang tidak seberapa, dia langsung tak berkira malahan cuma berkesempatan melelapkan mata di dalam bot itu.

Saya bukan tak sudi terima sumbangan…Ni semua saudara kita…Saya tak harap apa-apa balasan

Asbab kebaikan berkenaan, ramai pihak tampil mahu menghulurkan bantuan sebagai membalas jasa dan penat lelahnya selama ini. Akan tetapi, Abang Viva menolak dengan cara baik dan menjelaskan bantuan yang diterima akan disalurkan semula kepada penduduk terjejas. Bahkan baginya sendiri, dia sudah menganggap orang yang diselamatkan itu ibarat saudara sendiri. Tak cukup di Selangor, perkembangan terbaru melaporkan kini dia sudah berada di Pahang untuk meneruskan misi di sana pula.


Siapakah Tokoh Negarawan Malaysia 2022? Encik Azwan Omar

Tidak berharta namun mempunyai hati nurani yang cukup besar, netizen juga menyifatkan Abang Azwan Omar layak dihargai melalui pengiktirafan sebagai ‘Tokoh Negarawan 2022’. Bahkan pihak kerajaan juga diharapkan mampu memberikan pemuda hebat ini pingat sesuai dengan pengorbanannya.


Kredit : Twitter Mr Beruang, hasrul hasyim, Mohd Daus 17, Facebook Melaka Kini,

Artikel Viral Hari Ini ๐Ÿ”ฅ

๐Ÿ”ฅAnak Dipenjara Punca Nahas Laura, Ibu Santai-“Kena Pandai Pilih Awek Lepas Ni”
๐Ÿ”ฅ[VIDEO] Depresi Akibat Tak Jadi Kahwin, Lelaki Kesedihan Tenung Katil Pengantin
๐Ÿ”ฅInsan Kurang Waras Sering Bertandang, Owner Kedai Tersentuh Tengok Tengah Solat

Artikel ini disediakan oleh team Kisah Dunia. Tak dibenarkan meniru isi kandungan atau mana-mana bahagian artikel termasuklah logo sewenang-wenangnya. Laporan copyright akan dikenakan.

Youtube

Facebook