Realiti Hidup Santai

“Dah Kalah Tak Nak Terima” – Anak & Mak Main Game Teka Buah, Jawapan Last Nenek Ini Lawak Gila

Masa kecil-kecil dahulu, mesti ramai yang pernah ditanyakan soalan “nak tak jaga mak abah masa tua nanti”. Sedar atau tidak, majoriti telah bercakap ya kerana sayang kan ibu bapa masing-masing. Tapi realitinya, hanya segelintir yang sanggup untuk melayan karenah orang tua setelah meningkat dewasa. Walapun perangai mereka seperti kebudak-budakan, sebenarnya sangat seronok untuk melihat mereka tersenyum ketawa sewaktu berinteraksi dengan kita.

BACA: [VIDEO] “Gila Betul La” – Lebih 2 Juta Tontonan, Solek Nenek ’93 Tahun’ Jadi Seperti Ini Hingga Viral!

Sebagai contoh, lihat keintiman antara seorang wanita yang bernama Ummi ini bersama ibunya atau ‘Bonda’. Baru-baru ini, Ummi ada merakam celoteh ketika bermain dengan ibu kesayangannya itu dan memuat naik video tersebut di laman Facebook miliknya. Dalam paparan tersebut, dia telah mengajak Bonda untuk bermain game teka nama buah, dan orang yang tidak dapat menyebut nama buah dikira kalah.

Mak mak kelakar betul lah!

Walaupun Bonda telah kalah dalam game itu, tetapi semangat lawannya itu sangat berkobar-kobar. Buah yang tidak wujud pun mahu diwujudkan juga olehnya semata-mata kerana tidak mahu kalah kepada anaknya itu. Telatah comel dan lawak Bonda, serta gelak tawa yang begitu berseloroh daripada Ummi telah menghiburkan ramai yang menonton. Selain itu, mereka turut memuji Ummi yang dilihat seronok melayan ibunya itu.

Riak wajah bonda macam tak bersalah..

Bahagianya dapat anak macam Ummi ni

Buah tak tau pun buah jugak

Sumber: FB Ummi Abdullah Saadah

1
like
love
2
haha
wow
sad
angry