Realiti Hidup Sedih

Czer Janin 22 Minggu Saat Ditidurkan 5 Hari, Bila Bangun Bayi Selamat Dikebumi

Czer Janin 22 Minggu Saat Ditidurkan 5 Hari, Bila Bangun Bayi Selamat Dikebumi 1
Jawatan Kosong Penulis

Sharing is caring!

Pemergian Siti Sarah beberapa hari lalu ternyata membuka mata ramai mengenai risiko yang dihadapi wanita hamil ketika musim pandemik ini. Perkataan ‘ditidurkan’ cukup menimbulkan rasa paranoid kerana ia ibarat penentuan yang meletakkan diri dalam situasi di hujung tanduk. Seorang ibu ini sempat juga berkongsikan pengalamannya yang cukup getir.

BACA: “Aku Pernah Di Tempat Shuib”- Bapa Tunggal Dedah Perit Bila Isteri Ditidurkan

Dah tak fikir apa…Tapi tak terfikir akan effect dekat saya punya kandungan

Kata Puan @Kimhanna, dia seolah-olah berada dalam mimpi ketika 5 hari ditidurkan oleh doktor bagi melawan Covid-19 dalam badan. Namun, wanita ini tidak menyangka ia akan beri kesan pada bayi dalam kandungannya pada waktu itu.


@kimhannaa88

Balas kepada @meatgirl888888 nurse cakap puan kene puasa ya takut kene intubated.

♬ bunyi asal – Kim Hanna – Kim Hanna

@kimhannaa88

Balas kepada @nanyqish_hq aku tak tahu kenapa mimpi aku macam alice in wonderland 😢

♬ bunyi asal – Kim Hanna – Kim Hanna

Czer Janin 22 Minggu Saat Ditidurkan 5 Hari, Bila Bangun Bayi Selamat Dikebumi 2
Gambar Sekadar Hiasan

Saya tak tahu yang saya dah czer…Nurse tiba-tiba cakap nak cuci saya

Dia juga tidak sedar yang dirinya sudah melahirkan anak melalui proses czer ketika ditidurkan. Wanita ini mula perasan bayinya tiada dalam kandungan selepas nurse maklumkan mahu merawat kesan bersalin. Sukar dihadam oleh akal fikiran, dia amat terkejut mendengar perkara tersebut kerana seingatnya, janin dalam perut baru berusia 22 minggu.


@kimhannaa88

Balas kepada @selahjiehah masa tu saya masih pakai tiup kat mulut saya tak boleh bercakap dan hanya mendengar apa nurse bgtau.

♬ bunyi asal – Kim Hanna – Kim Hanna

Cuma dapat tengok gambar yang adik saya ambil…Tak dapat pegang, bagi dia susu

Lebih menyayat hati, bayi itu cuma bertahan 4 hari sahaja selepas dikeluarkan. Wanita ini bersama pasangannya tidak sempat bertemu dengan bayi tersebut kerana kedua-duanya masih berada dalam wad. Berhajat untuk melawat kubur anaknya tetapi keinginannya terhalang akibat jumlah Covid-19 yang masih tinggi.


@kimhannaa88

Balas kepada @312822azlinlin saya tahu dia dah xada pon selepas baca group wasap. hanya kerinduan yang tak terbayangkan. #muhammadkimadreean

♬ bunyi asal – Kim Hanna – Kim Hanna

Sumber: Tiktok kimhannaa88

Artikel Viral Hari Ini 🔥

🔥Kantoi Buang Sisa Kimia Ke Sungai, Kecut Perut Adu Du Bila Ditangkap BoBoiBoy
🔥Iqbal Muncul Bagi Cincin, Juri Tegur Peserta Bawa ‘Isu Sampah’ Ke Pentas MLM
🔥[VIDEO] Ku Faridah Tampar Sharif Zero, Persembahan Kumpulan Tiro Diberi 5 HA
🔥Rating Running Man Mencanak, Jihyo Tayang Tuah Main Jambatan Kaca Squid Game

Sharing is caring!

Youtube

Facebook