Seorang lelaki dilaporkan meninggal dunia selepas dikeroyok secara beramai-ramai di Banjar Dinas Juwuk Legi, Bali pada awal pagi Jumaat, 24 Julai 2026. Dia disyaki cuba mencuri seekor ayam sabung milik seorang penduduk sebelum ditangkap dan dikepung oleh orang ramai yang sedang marah.
Penduduk marah kerana sudah beberapa kejadian curi ayam sabung berlaku di kampung
Menurut laporan lanjut, kejadian berlaku sekitar jam 1.30 pagi waktu tempatan. Sekumpulan penduduk yang turut resah dengan siri kejadian kehilangan ayam sebelum ini bertindak mengelilinginya dan melakukan kekasaran. Motosikal yang digunakan turut dirosakkan ketika kejadian berlaku. Sekitar jam 2 pagi, anggota polis tiba di lokasi namun mendapati lelaki itu sudah meninggal dunia.

Video tangisan anak bongsu tular di media sosial
Kemudian, tular sebuah video menyaksikan anak bongsu lelaki itu menangisi pemergian duka terbabit. Ketika tubuh ayahnya dibawa pulang ke rumah, si kecil itu tersedu-sedu dan berulang kali menyebut “bapak” sambil cuba dipapah oleh orang dewasa yang turut berada di sana.

Lelaki itu bekerja sebagai buruh untuk menghidupi keluarga
Dalam penjelasan lanjut pihak sepupunya, lelaki itu sempat memberikan duit sekolah anak kepada isterinya sebelum dilaporkan menghilang selama 3 hari. Kemudian, mereka didatangi ketua kampung yang memberitahu tentang kematian itu. Hanya selepas video kecoh di media sosial, barulah mereka tahu kejadian sebenar yang menimpa lelaki berkenaan.

KREDIT: Portal KOMPAS & detikSumut
Artikel ini disediakan oleh team Kisah Dunia. Tak dibenarkan meniru isi kandungan atau mana-mana bahagian artikel termasuklah logo sewenang-wenangnya. Laporan copyright akan dikenakan.





