Viral

Cuak Anak Terbalik Masuk Air Padahal Pakai Pelampung-“Dekat Tapi Tak Perasan”

Cuak Anak Terbalik Masuk Air Padahal Pakai Pelampung-"Dekat Tapi Tak Perasan" 1
Jawatan Kosong Penulis

Sharing is caring!

Apabila mandi di kolam renang ataupun sungai, pelampung merupakan keperluan penting anak-anak untuk memastikan keselamatan mereka lebih terjamin. Akan tetapi, banyak perkara tidak dijangka boleh berlaku meskipun setiap gerak-geri sudah diawasi sebaiknya oleh ibu bapa. Ia termasuklah ketika berada di kawasan air cetek persis kisah di bawah ini.

BACA : Anak Jadi Bahan Tawa Kerana Mangkuk Tingkat, Ibu Tampil Kongsi Cerita Sebenar

Perhatikan, ini berlaku pada anak saya…Jangan percaya pelampung

Di TikTok, seorang bapa tampil berkongsikan semula saat-saat getir anak perempuannya jatuh terbalik ke dalam air sungai meskipun sudah memakai alat apungan berkenaan. Berlaku dalam sekelip mata, mujur sahaja dia dan ahli keluarga lain menyedari insiden cemas itu lalu bergegas menyelamatkan kanak-kanak terbabit.

@angah_teganu

Perhati Molek .. Tengok Sampai Abis .. Nie Berlaku Pada Anak Saya .. Jangan Percaya Pada Pelapong .#FYP #dugaan #mandy

♬ bunyi asal – Jasa_Timun_Ganu🍉 – Jasa_Timun_Ganu🍉

Yang rakam adalah sepupu saya…Saya ayah dia yang dukung anak tu

Walaupun hanya tenggelam selama beberapa saat saja, sudah pasti ia boleh mengundang risiko besar khususnya buat anak kecil. Kerana menerima kecaman kononnya tidak peka dengan keadaan sekeliling, dia memuat naik pula video asli tanpa lagu. Dapat disaksikan, semuanya berlaku secara senyap tatkala kanak-kanak lain sedang girang bermain air.


@angah_teganu

Balas kepada @mimie_comel nie video ori .. yang rakan tu adalah sepupu saya .. saya ayah dye .. yang dukun anak kecil tu ..terima kasih atas komen sis

♬ bunyi asal – Jasa_Timun_Ganu🍉 – Jasa_Timun_Ganu🍉

Yang komen salahkan mak bapak cuai, jangan 1 hari nanti anak anda macam ni

Netizen di ruangan komen berterima kasih di atas perkongsian yang cukup membuka mata ini. Walaupun ada yang menyifatkan pelampung tidak sepatutnya disalahkan, si ayah tenang menjawab kecaman malah berharap kejadian terbabit dijadikan peringatan.

Cuak Anak Terbalik Masuk Air Padahal Pakai Pelampung-"Dekat Tapi Tak Perasan" 2 Cuak Anak Terbalik Masuk Air Padahal Pakai Pelampung-"Dekat Tapi Tak Perasan" 3 Cuak Anak Terbalik Masuk Air Padahal Pakai Pelampung-"Dekat Tapi Tak Perasan" 4


Sumber : TikTok Angah Teganu

Artikel Viral Hari Ini 🔥

🔥Tertukar Anak Cuma Drama Rekaan? Suami Bersuara-“Macam Mana Tertukar Troli?”
🔥Majlis Melamar Tayang Di Live TV Selama 6 Jam, Aktor Nangis Tengok Bakal Isteri
🔥Ibu Tunggu Hari Bersalin Dikecam Tayang Makan Nanas, Betul Ke Janin Akan Gugur?

Nak info lagi? Sertai Telegram Kisah Dunia

Artikel ini disediakan oleh team Kisah Dunia. Tak dibenarkan meniru isi kandungan atau mana-mana bahagian artikel termasuklah logo sewenang-wenangnya. Laporan copyright akan dikenakan.

Sharing is caring!

Youtube

Facebook

Telegram