Inspirasi Santai

Cinta & Hijrah? Ini Rahsia Di Sebalik Penghijrahan Tasha Manshahar

Tidak dinafikan, penyanyi Tasha Manshahar yang sebelum ini aktif dalam industri muzik di Malaysia, kini dilihat semakin menyepi dalam bidang nyanyian semenjak dia bergelar guru. Malah, dia juga sudah tidak berkongsi gambar yang menunjukkan wajahnya di Instagram dan dapat dilihat pakaiannya juga semakin dilabuhkan. Ramai yang tertanya-tanya apa yang berlaku pada Tasha Manshahar?

Penampilan baru Tasha Manshahar

BACA: [VIDEO] Buat Surprise Masa Bersanding, Suami Tasha Manshahar Curi Tumpuan Netizen

Seorang pengguna Twitter telah berkongsi kisah penghijrahan yang dilalui Tasha Manshahar. Tanpa disangka, niat penghijrahannya untuk ke arah yang lebih baik telah membawa satu hikmah lain dalam hidupnya. Baca selanjutnya..

Tak pernah judge dia tak berhijab ketika mana masa tu ramai student judge dia

Time ni Kak Tasha cakap iman dia teruji sangat. Duit masuk banyak

Mula slow down menyanyi dan habiskan sisa kontrak dengan syarikat rakaman

Susah sangat dia nak sesuaikan diri untuk tak menyanyi. Sebab tu minat dia dari dulu

Dia doa dengan Allah, dia nak suami yang boleh menyanyi sebab dia dah tak menyanyi

Ketika ini, Tasha ada berdoa pada Allah memohon supaya berjodoh dengan lelaki yang boleh menyanyi, ketinggian yang sederhana, mempunyai jambang yang kemas dan banyak lagi. Boleh dikatakan, dia berdoa pada Allah dengan menyebut ciri-ciri lelaki idamannya itu secara terperinci! Hahaha. Siapa sangka, ciri-ciri tersebut ada pada Raqib, lelaki yang telah sah menjadi suaminya pada 8 September lalu.

Redha tu bila kita ikhlas menerima, berlapang dada & bersangka baik dengan Allah

Bila kita nak berhijrah, kita kena redha. Redha tu terletak pada hati. Bergantung pada kekuatan iman. Bersandar pada keyakinan janji-janji Allah. Redha tu bila kita ikhlas menerima, berlapang dada & bersangka baik dengan Allah. Bukan maksudnya terus melupakan, tapi bila mula faham setiap yang berlaku takkan terjadi dengan sia-sia.

Sumber: Twitter mayinoss