Hiburan Inspirasi Sukan

Bukan Sekadar Cantik, Emma Maembong Bermuay Thai Buat Ramai Gerun

Selebriti Emma Maembong sememangnya cukup popular dan diminati ramai. Meskipun bertudung sopan dan memiliki raut wajah yang cukup cantik, namun ramai tahu akan sikapnya yang ceria dan gila-gila itu kadangkala membuatkan ramai terhibur. Memiliki lebih 3 juta pengikut di IG, segala aktivitinya sering menjadi tumpuan ramai. Seperti baru-baru ini, dia telah memuatnaik satu video memaparkan aksinya sedang berlatih sukan muay thai.

BACA: “Amboi, Emma Pun Duduk Sebaris”- Selain Mira Senyum, Emma Juga Jadi Tumpuan Bila Zizan Naik Pentas!

Muay thai merupakan sukan tempur yang berasal dari Thailand. Kini, sukan tersebut sudah semakin menjadi pilihan dalam kalangan belia di Malaysia termasuklah Emma Maembong.

Dalam video itu, boleh dilihat tendangan dan tumbukan yang dilakukannya cukup padu meskipun jelas ternampak keletihan di wajahnya.

Saya dah tak larat 

Aksinya yang melakukan sukan tersebut bersama seorang jurulatih telah membuatkan ramai memujinya di ruangan komen. Tak kurang juga yang bersenda akan gerun untuk mendekati wanita itu kerana dia mempunyai seni asas mempertahankan diri.

Terbaiklah.. nampak tak larat tapi tendangan padu 

Siapa nak curang confirm kene muay thai 

Jangan main2 dengan Emma.. tumbukan & tendangan padu 

Salah satu langkah bijak utk mempertahankan diri 

Hari ini, tidak ramai wanita yang ingin melengkapkan diri mereka dengan seni mempertahankan diri melainkan hanya aktif bersukan di gym. Apa yang dilakukan Emma Maembong seharusnya dicontohi para gadis di luar sana.

Sumber: IG emmamaembongofficial

like
love
haha
wow
sad
angry

Please enter an Access Token on the Instagram Feed plugin Settings page.