Semasa Viral

“Bukan Salah Kami”- Lelaki Putus Tangan Bertembung Lori Dedah Kejadian Sebenar

Sebuah kem4langan yang berlaku di Sandakan, Sabah semalam membabitkan kereta Toyota Vigo dengan sebuah lori sehingga menyebabkan pemandu kereta berkenaan putus keseluruhan tangan kanannya telah tular di media sosial. Kem4langan yang dikatakan berpunca daripada pemandu kereta itu kerana masuk ke lorong bertentangan rupanya tidak benar dan hari ini, mangsa telah mendedahkan kejadian sebenar yang berlaku.

BACA: [VIDEO] 3 Hari Duduk Dalam Laut, Akhirnya SUV Putih Kembali Ke Daratan!

Mangsa dikenali sebagai Rawny Alivat Taha, 33 tahun yang memandu kenderaan pacuan 4 roda pada hari kejadian telah menafikan kenyataan itu dan menjelaskan lori berkenaan yang telah masuk ke lorongnya sehingga menyebabkan kem4langan tersebut.

Lori itu muncul di lorong yg kami lalui.. kami terhumban ke kiri jalan 

Pemandu lori itu melarikan diri.. kalau tak salah kenapa tak berhenti

Sementara itu, isterinya Fanny Jukin, berusia 36 tahun telah menyaksikan dengan jelas bahawa lori berkenaan telah masuk ke lorong mereka memandangkan dia ketika itu duduk di kerusi penumpang belakang tempat pemandu.

Lori tu seperti mengelak sesuatu & masuk lorong kami. Akibatnya lori itu menggesel bahagian kanan kenderaan kami.. nasib baik kami semua pakai tali pinggang

Sampai hati dia terus lari lepas langgar kenderaan kami hingga tangan suami saya putus

Kesal dengan sikap pemandu lori berkenaan, Fanny telah menafikan dakwaan terdahulu yang menyatakan rempuhan dua kenderaan itu adalah berpunca dari suaminya dan berharap agar orang ramai tidak menyebarkan lagi gambar keceder4an suaminya.

Terdahulu, laporan berita telah melaporkan kejadian kem4langan itu yang difahamkan berpunca daripada pemandu Toyota Vigo yang telah masuk ke lorong bertentangan.

Kereta jenis Toyota Vigo disyaki masuk ke lorong sebelah 

Sumber: Harian Metro  dan Berita Harian

[instagram-feed]