Viral

Bukaan Rahim Dah 10cm, Doktor Puji Ibu Contraction Sempat Jujur Suami Disyaki..

Bukaan Rahim Dah 10cm, Doktor Puji Ibu Contraction Sempat Jujur Suami Disyaki.. 1
Jawatan Kosong Penulis

Sharing is caring!

Bergelar penghidap COVID-19 merupakan satu pengalaman yang sukar dibayangkan. Selain nyawa terancam, stigma negatif masyarakat terhadap golongan ini juga amat dahsyat sehingga ada yang merasa takut untuk berlaku jujur. Namun lain pula dengan kisah yang didedahkan oleh seorang doktor mengenai ibu hamil ini.


BACA : [VIDEO] Mak Melutut Nangis, Isteri Tak Percaya Suami Akhirnya Negatif COVID-19

Walau perit tahan azab contraction, wanita jujur beritahu suami disyaki positif Covid-19

Enggan pentingkan diri sendiri, wanita berkenaan nekad membuat pengakuan yang nyata mengejutkan para petugas di pusat perubatan tersebut. Bayangkan dalam keadaan menahan azab contraction, dia sempat memaklumkan bahawa suaminya disyaki positif COVID-19. Susulan itu, kesemua mereka terpaksa menyarung sut Peralatan Pelindungan Peribadi (PPE) sewaktu menyambut kelahiran bayi wanita tersebut.


Bukaan Rahim Dah 10cm, Doktor Puji Ibu Contraction Sempat Jujur Suami Disyaki.. 2

Bukaan Rahim Dah 10cm, Doktor Puji Ibu Contraction Sempat Jujur Suami Disyaki.. 3
Gambar Sekadar Hiasan

Bayangkan kalau tak dimaklumkan awal, tak pasal-pasal semua department ditutup..

Malangnya, keputusan ujian saringan menunjukkan suami isteri berkenaan positif wabak tersebut. Dalam pada itu, doktor berkenaan turut memuji tindakan jujur tersebut meskipun ketika itu bukaan rahimnya sudah pun 10cm. Jika tidak dimaklumkan awal pasti ramai yang akan terdedah dengan wabak tersebut.


Bukaan Rahim Dah 10cm, Doktor Puji Ibu Contraction Sempat Jujur Suami Disyaki.. 4

Bukaan Rahim Dah 10cm, Doktor Puji Ibu Contraction Sempat Jujur Suami Disyaki.. 5

Bukaan Rahim Dah 10cm, Doktor Puji Ibu Contraction Sempat Jujur Suami Disyaki.. 6
Gambar Sekadar Hiasan

Kesian baby kena ujian calitan, apa-apa pun respect betul dengan ibu ni..

Dikongsi sejak semalam, posting tersebut berjaya meraih hampir enam ribu retweets selain dihujani dengan pelbagai reaksi. Di samping simpati dengan nasib bayi kecil berkenaan yang terpaksa menjalani ujian swab COVID-19, rata-rata turut meluahkan rasa kagum terhadap ibu tersebut.

Bukaan Rahim Dah 10cm, Doktor Puji Ibu Contraction Sempat Jujur Suami Disyaki.. 7

Bukaan Rahim Dah 10cm, Doktor Puji Ibu Contraction Sempat Jujur Suami Disyaki.. 8

Bukaan Rahim Dah 10cm, Doktor Puji Ibu Contraction Sempat Jujur Suami Disyaki.. 9

Bukaan Rahim Dah 10cm, Doktor Puji Ibu Contraction Sempat Jujur Suami Disyaki.. 10
Gambar Sekadar Hiasan

Sumber : Twitter DocMummy22

Artikel Viral Hari Ini 🔥

🔥Instafamous Tunjuk Pampers Anak Sepah Dalam Rumah-“Istighfar Tengok Video Ni”
🔥[VIDEO] “Respect Orang Sis”-Wanita Cantik Ini Menangis Ditegur Badan Tak Slim
🔥[VIDEO] Ditalak Hamil 9 Bulan, Wanita Sound Bekas Suami Tak Datang Akikah Anak

Nak info lagi? Sertai Telegram Kisah Dunia

Artikel ini disediakan oleh team Kisah Dunia. Tak dibenarkan meniru isi kandungan atau mana-mana bahagian artikel termasuklah logo sewenang-wenangnya. Laporan copyright akan dikenakan.

Sharing is caring!

Youtube

Facebook

Telegram