Cinta terlarang yang terjalin antara seorang pelajar sekolah dan lelaki berstatus suami orang berakhir dengan takdir yang cukup gelap. Bermula dengan isu melibatkan pembelian telefon pintar berjenama iPhone, siapa sangka Arum Dewi, 15, bakal berdepan detik-detik pemergian yang sangat menyayat hati.
Arum minta skandal duit untuk membeli iPhone
Laporan lanjut berkata, pelajar SMK Muhammadiyah Lampung Tengah ini mula menjalinkan hubungan terlarang setelah berkenalan dengan pelaku, Suryadi, 42, kira-kira setahun yang lalu. Baru-baru ini, Arum dipercayai meminta dibelikan telefon pintar sebelum berlaku pertengkaran antara mereka.
Artikel Berkaitan :
👉 26 Buah IPHONE Digam & Melekat Pada Kulit, Pemergian Misteri Wanita Dalam Bas
👉 [VIDEO] Beri Ajaran Tak Masuk Akal, Netizen Kritik Penceramah ‘Syok Sendiri’
👉 (Video) Aduh! Lelaki Ini Cuba Gigit Bateri iPhone Untuk Uji Ketulenan, Sehinggalah Tiba-Tiba Bateri Itu Meletup!
👉 Dan banyak lagi di Whatsapp Channel Kisah Dunia!
Pertengkaran bertukar kekasaran…Arum dicederakan dengan objek tumpul
Lelaki itu hanya mampu memberi jumlah wang yang sedikit sahaja. Arum kemudiannya bertindak melemparkan wang itu, memukul dan mendesak untuk tambahan duit. Kesal dengan perkara itu, Suryadi segera mencapai objek tumpul dipercayai kayu dan mencederakan sehingga Arum tidak sedarkan diri. Arum kemudiannya dilemparkan ke sungai terpencil sebelum ditemui dalam keadaan sudah mengembang dengan beberapa kesan lebam di seluruh badannya.
Keluarga sempat laporkan kehilangan Arum
Selepas jenayah tersebut dibuat, Suryadi sempat meminum racun untuk mengakhiri hayat sendiri. Namun setelah dibawa ke pusat rawatan, dia berada dalam keadaan stabil. Sebelumnya, ibu bapa Arum memang pernah melaporkan tentang kehilangan gadis itu.

KREDIT : Portal Aceh Tribunnews
Artikel ini disediakan oleh team Kisah Dunia. Tak dibenarkan meniru isi kandungan atau mana-mana bahagian artikel termasuklah logo sewenang-wenangnya. Laporan copyright akan dikenakan.