Viral Semasa

Berasak-Asak Nak Renew Pasport, Akak Pejabat Pos Hayun Kayu ‘Sound’ Warga Asing

Berasak-Asak Nak Renew Pasport, Akak Pejabat Pos Hayun Kayu 'Sound' Warga Asing 1
Jawatan Kosong Penulis

Sharing is caring!

Sejak kebelakangan ini, banyak isu tercetus melibatkan warga asing yang degil mengingkari SOP ditetapkan kerajaan. Bukan soal tidak hormat, sebaliknya dikhuatiri trend ini akan mencetuskan kluster baru Covid-19 terutamanya di kawasan awam.

BACA: [VIDEO] Warga Asing Positif Covid-19 Merayap, Frontliner Marah Lalu Halau Balik

Pejabat Pos dibanjiri warga asing…nak renew pasport tapi tak patuh SOP

Hari ini, sebuah video memaparkan situasi pelanggan berasak-asak di perkarangan pejabat Pos Malaysia Klang tular menerusi media sosial. Apa yang mengecewakan, ratusan warga asing malah dilihat beratur tanpa mematuhi penjarakan fizikal sebelum masuk ke premis tersebut dipercayai untuk urusan memperbaharui pasport.


Berasak-Asak Nak Renew Pasport, Akak Pejabat Pos Hayun Kayu 'Sound' Warga Asing 2

Staf berang suruh jaga jarak…tinggikan suara & hayun batang kayu

Gara-gara itu, kelihatan beberapa kakitangan termasuklah seorang wanita menghayun kayu sambil meninggikan suara kepada deretan warga asing tersebut agar menjarakkan barisan.  Tegasnya, individu yang ingkar kepada penjarakan fizikal langsung tidak dibenarkan masuk bagi sebarang urusan.

@aishahb3

Ya Allah rapat nye… Mcm mna nk turun convid mcm ni Klang post office situation today morning 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️warga asing #fyp #convid #fypシ

♬ bunyi asal – Siti Aishah – Siti Aishah

6 pagi lagi dah beratur macam ni…jangan salahkan akak tu, diorang memang susah dengar cakap

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen menyokong pendekatan yang diguna pakai oleh kakitangan wanita tersebut. Dalam pada itu, mereka turut menyifatkan sesetengah golongan warga asing memang susah untuk patuh arahan yang telah diberikan walaupun hakikatnya ia untuk kebaikan bersama.


Berasak-Asak Nak Renew Pasport, Akak Pejabat Pos Hayun Kayu 'Sound' Warga Asing 3

Berasak-Asak Nak Renew Pasport, Akak Pejabat Pos Hayun Kayu 'Sound' Warga Asing 4

Berasak-Asak Nak Renew Pasport, Akak Pejabat Pos Hayun Kayu 'Sound' Warga Asing 5


Berasak-Asak Nak Renew Pasport, Akak Pejabat Pos Hayun Kayu 'Sound' Warga Asing 6

Sumber: TikTok  & Kosmo Online

Artikel Viral Hari Ini 🔥

🔥Gigi Terabur Sering Diperli Masa Live, Wanita Sound Setepek-“Laki Aku Okey Je”
🔥“Tiba-Tiba Nak Tidur Semalam Eh Dah Jadi Isteri”-Zizi Akui Kekok Sudah Bersuami
🔥[VIDEO] Paling Berani Di ‘Squid Game’, Ramai Bengang Plot Twist Watak Atuk TuaKisah Dunia Telegram

Artikel ini disediakan oleh team Kisah Dunia. Tak dibenarkan meniru isi kandungan atau mana-mana bahagian artikel termasuklah logo sewenang-wenangnya. Laporan copyright akan dikenakan.

Menangis Di Live, Natizen Soal Kenapa Belum Ada Anak🔥

Sharing is caring!

Youtube

Facebook