Cinta & Perhubungan

Before Nikah Isteri Tak Manja Suami Tak Sweet, Bahagia Bila Belajar Turun Ego

Before Nikah Isteri Tak Manja Suami Tak Sweet, Bahagia Bila Belajar Turun Ego 1
Rasaflix

Sharing is caring!

Ego dan sikap mementingkan diri sendiri merupakan dua punca utama yang kerap menjadi ‘racun’ dalam sesebuah perhubungan. Namun jika dapat dikawal dengan baik, maka setiap selisih faham dalam rumah tangga pasti dapat diselesaikan dengan baik meskipun memakan masa yang sedikit lama. Tidak dinafikan keserasian kadangkala sukar dibentuk pada awal perkahwinan, namun wanita ini memiliki pandangan yang sebaliknya.


BACA : Suami Kena Belajar Rendahkan Ego, Sanggup Sarung Baju Tidur Comel Sedondon Anak

Kerap selisih faham di awal-awal perkahwinan dahulu

Kisah cinta ‘dua benua’ antara Nur Afilah Amir Rushdi dan Adama Muhamed Camara pernah viral sekitar tahun lepas. Sehingga ke hari ini, rumah tangga mereka terus menjadi perhatian netizen sehingga meraih lebih 200 ribu pengikut di Instagram. Dalam posting pada 2 hari lepas, wanita dari Malaysia itu sempat berkongsikan perjalanan awal rumah tangganya dahulu. Meskipun kini mereka tampak bahagia, dia mengakui kerap juga ‘bertekak’ kerana masing-masing memiliki pendirian sendiri.


Before Nikah Isteri Tak Manja Suami Tak Sweet, Bahagia Bila Belajar Turun Ego 2

Before Nikah Isteri Tak Manja Suami Tak Sweet, Bahagia Bila Belajar Turun Ego 3

Before Nikah Isteri Tak Manja Suami Tak Sweet, Bahagia Bila Belajar Turun Ego 4

Nak sesuaikan diri kena banyak sabar dan rendahkan ego

Selain itu, Fila juga mendedahkan dia bukanlah seorang wanita yang manja manakala Adama pula tidaklah begitu sweet sebelum berkahwin. Namun keserasian akhirnya wujud selepas kedua-duanya belajar merendahkan ego sendiri selain menerapkan sikap sabar. Demi memastikan kemesraan terus ‘mekar’ dalam rumah tangga, yang pastinya suami dan isteri harus memainkan peranan penting secara seimbang.


View this post on Instagram

before kahwin actually Fila takmanja pun, husband pun takde lah sweet sgt biaseeeee jeeee.. Fila nak hantar selfie pun payah 😅.. lepas kahwin, awal awal sweet tp gitu gitu jelaaa 😂, 2 3 minggu duduk bersama haaa dh mula dh rasa masuk fasa perkahwinan, gaduh tu boleh kata selalu sgt masa awal2 kahwin, sbb dua dua pun ada penderian tetap dh tu dua dua rasa pandai lebih mmg dua dua nak menang 🙊.. kdg gaduh sampai berjam jam dkt 7 8jam dok gaduh yaAllahh ya tuhanku..betapa bnyknya kesabaran dlm diri kami dua dua suami isteri masa tu.. Alhamdulillah tu sesi nak menyesuaikan diri dan proses utk kenal sifat sesi nak cuba memahami.. lps 3 4 bulan dh faham dah serba sedikit Alhamdulillah.. lpstu Fila belajar ohh aku ja nk dia bg attention, tp apa salahnya aku pun bg dia attention dlu manja dgn dia dlu, dua dua turunkan ego. dlm sesi nk sesuaikan diri ni lahh kena byk sabar kena buang ego, kalau tak kemesraan tu akan bekurang.. korang pulak mcm mana? ada org awal2 kahwin sweet je takgaduh langsung lps bbpa tahun baru gaduh2 🙊

A post shared by MADAM CAMARA (@filaamir) on

Sumber : Instagram

Kisah Dunia Advertisement Slot

Sharing is caring!

Telegram