Santai Viral

“Ayah Yang Kuat Usik..” – Pengantin Viral Sign PosLaju Dedah Kisah & Isi Parcel

Tengak asyik menikm4ti kegembiraan dan merakamkan memori indah di samping ahli keluarga sempena majlis akad nikah, tiba-tiba boleh pula dikunjungi oleh seorang posmen yang naik sekali ke pelamin semata-mata mahu menyerahkan bungkusan bungkusan pos. Itulah pengalaman unik dan rare yang dialami oleh Nur Syafini Afni Mohd Yatim, 25, bersama mempelainya Mohamad Khairul Adha Che Kamaruddin, 26, di Kampung Alor Pasir, di Tumpat pada 19 Januari lalu.

BACA: [VIDEO] Isu Tetamu Motif Viral ‘Tak Boleh Dengan Pondan’ – Ini Respon Padu Haze!

Ekoran daripada penularan beberapa foto dan video detik berkenaan di laman media sosial, pas4ngan pengantin baru ini kemudiannya telah mendapat undangan daripada rancangan temubual terkenal iaitu Motif Viral bagi mendedahkan semua kisah di sebalik yang terjadi pada hari tersebut.

Pengantin Viral Sign Bungkusan PosLaju atas Pelamin

Menurut Syafini, perkara itu memang bukan dirancang kerana mereka sendiri tidak menyangka yang parcel ditempah olehnya akan datang pada hari tersebut, memandangkan posmen juga bertugas pada hari Sabtu. Dan perkara itupun terjadi kerana usikan ayahnya sendiri yang mempelawa posmen tersebut untuk menyerahkan bungkusan dan tanda tangannya di pelamin.

Hari akad nikah jadi hari viral

Mereka juga memaklumkan yang posmen tersebut serba salah samada perlu naik atau tidak kerana boleh sahaja ditandatangani oleh wakil pengantin. Namun, kerana aksi sporting dalam menjalankan tugasnya itulah yang membuatkan orang ramai terhibur dengan gelagat mereka dan menjadi buah mulut ramai sehingga ke hari ini.

Rupanya di sebalik parcel itu adalah tudung yang dibeli oleh Syafini

Rata-rata netizen luahkan rasa terhibur mereka dengan segmen Motif Viral ini, walaupun sebenarnya lebih mengharapkan yang ‘pihak ketiga’ dalam foto persandingan p4sangan pengantin itu turut hadir sekali dalam program berkenaan.

Mana posmen tu? Sepatutnya posmen tu yang masuk Motif Viral

Yang kata panggil posmen…dia kerja la, nanti barang tak sampai pula

Kena pula dengan bapak yang kaki bergurau…dengan posmen2 dia sakat

Sumber: YouTube Thinker Studios

like
love
1
haha
wow
sad
angry