Viral

“Anakku, Ini Didedikasi Khas Buatmu” -Remaja Tahan Sebak Baca Buku Terakhir Ibu

“Anakku, Ini Didedikasi Khas Buatmu” -Remaja Tahan Sebak Baca Buku Terakhir Ibu 1
Rasaflix

Sharing is caring!

Berdepan dugaan kehilangan insan tersayang terutamanya ibu, pastinya memberikan tamparan hebat buat seorang anak. Itulah situasi yang dialami seorang lelaki berusia 21 tahun mengenai kehilangan ibu ketika usia remaja di laman Twitternya baru-baru ini. Walau bagaimanapun, perkongsian tersebut ternyata mengundang sebak di hati ramai sehingga meraih lebih ribuan retweet selain dihujani dengan pelbagai reaksi dari netizen.

BACA : “Mampukah Aku Begitu” -Kesetiaan Isteri Ini Tolak Wheelchair Suami Undang Sebak

Terjumpa thesis ibu, ayat last buat aku sedih

Menerusi posting tersebut, Muhammad Irfan Izzuddin Norhisham memberitahu bahawa dia kebetulan menjumpai thesis milik dan juga peninggalan ibunya ketika sedang sibuk mengemas rumah. Namun lebih meruntun jiwa adalah saat membaca bahagian penghargaan laporan ilmiah tersebut.

“Anakku, Ini Didedikasi Khas Buatmu” -Remaja Tahan Sebak Baca Buku Terakhir Ibu 2

“Anakku, Ini Didedikasi Khas Buatmu” -Remaja Tahan Sebak Baca Buku Terakhir Ibu 3
Kepada anakku, buku ini didedikasikan khas untukmu…

“Anakku, Ini Didedikasi Khas Buatmu” -Remaja Tahan Sebak Baca Buku Terakhir Ibu 4

Ibu pergi gara-gara kanser thyroid

Sewaktu dihubungi pihak Kisah Dunia, anak sulung daripada empat orang adik beradik ini, ibunya pergi menghadap Illahi sekitar November 2018 akibat kanser thyroid. Namun begitu, dia juga tidak tahu tentang kewujudan thesis tersebut.


Thesis ini masa mak sambung master dulu. Kebetulan saya tengah kemas rumah lepas tu terjumpa. Sebak rasa bila baca di ruangan penghargaan yang mak dedikasikan khas untuk saya. Kebetulan masa sambung master, mak tengah mengandungkan saya. Mungkin inilah sebabkan nama saya ada dalam buku itu.

“Anakku, Ini Didedikasi Khas Buatmu” -Remaja Tahan Sebak Baca Buku Terakhir Ibu 5

Mak sentiasa mahukan yang terbaik buat anak-anak

Menurut pelajar dalam bidang Ijazah Sarjana Muda Sains Sosial (Psikologi) UKM ini, dia menyifatkan ibunya seorang wanita penyayang. Walau apapun yang terjadi, Allahyarhamah Noridah sentiasa mementingkan tanggungjawab serta menjaga keluarganya.

Pada saya, mak seorang yang penyayang, sabar dan bertanggungjawab. Dia sentiasa mahukan yang terbaik buat anak-anak, sebab kalau boleh mak tak nak kami susah. Dia tetap akan usaha sehabis baik, asalkan kami berempat bahagia.


“Anakku, Ini Didedikasi Khas Buatmu” -Remaja Tahan Sebak Baca Buku Terakhir Ibu 6

Selalulah minta maaf, risau nanti tak sempat

Dalam pada itu, Irfan sempat menitipkan pesanan buat orang ramai di luar sana agar sentiasa berbakti kepada ibu bapa selagi hayat dikandung badan.

Buat mereka yang masih ada kedua-dua atau salah seorang ibu bapa, hargailah mereka selagi masih ada. Jangan lupa untuk selalu minta maaf jika ada buat salah. Bukan apa, takut-takut nanti nasi dah jadi bubur.

“Anakku, Ini Didedikasi Khas Buatmu” -Remaja Tahan Sebak Baca Buku Terakhir Ibu 7

Sumber : Twitter _irfan_izzuddin


Kisah Dunia Advertisement Slot

Sharing is caring!

Telegram