Cinta & Perhubungan Viral

Anak Tetap Anak.. Ini Sebab Ibu Bangsa Cina Restu Anak Tukar Agama

Baru-baru ini viral di media sosial mengenai sepasang suami isteri yang beragama Buddha menghantar anak mereka iaitu Tan Mike Foong ke sekolah tahfiz (Darul Quran). Perkara itu dikongsikan oleh seorang wanita menerusi catatan dan satu foto di Facebook. Mike telah menukar agamanya kepada IsIam malah dia sudah menghafal 10 juzuk al-Quran dari program di sekolah itu.

BACA : “Cina Ke? Tapi Pakai Tudung” – Kisah Keluarga Berbilang Agama Ini Sangat Istimewa

Meskipun berbeza agama dan pegangan akidah, namun hubungan anak beranak ini tidak akan pernah terputus. Itulah realiti yang ditunjukkan oleh ibu Mike iaitu Ang Bee Cheng apabila bukan saja merestui pengisIaman anaknya tetapi sentiasa memberi sokongan perjalanan hidup remaja tersebut.

Kredit Foto : Harian Metro

Setia berulang setiap minggu..penuhi keperluan

Malahan pada cuti semester Ang akan menghantar dan juga menunggu Mike solat Jumaat di masjid yang berdekatan dengan rumah mereka. Tambah suri rumah itu, walaupun perit untuk menerima hakikat pengisIaman Mike tetapi akhirnya mereka sekeluarga menghorm4ti keputusan anaknya itu.

Anak tetap anak. Harap dia gembira & tak salah buat pilihan

Tambahnya lagi, tiada apa-apa yang berubah selepas Mike menganut IsIam walaupun mereka sekeluarga tetap setia dengan agama Buddha yang dianuti oleh nenek moyang mereka.

Kami hormat Mike sebagai seorang MusIim, walau apa pun dia tetap dar4h daging kami.

Restu & senang sambung pelajaran..berdekatan rumah

Sumber : Harian Metro