Semasa

Anak Sedara Nak Kahwin Tapi Duit RM6600 Habis Kena SongIap, Semua Sebab Dia!

Setiap yang ingin berkahwin pastilah mendambakan kelancaran sebelum dan selepas majlis berlangsung. Bukan itu sahaja, malah kos perbelanjaan untuk menjemput para tetamu dan meraikan percintaan raja sehari juga perlu diambil kira dengan teliti supaya tidak terlebih bajet. Oleh itu, ramai pengantin terdorong untuk mengambil pakej perkahwinan yang lebih murah untuk berjimat.

BACA: Taktik Scammer Melalui Kurier Servis,Ramai Cuak Akan Modus Operandi Terbaru Ini

Namun kadangkala, pakej murah yang ditawarkanlah sebenarnya lebih berisik0 kerana boleh terlibat dengan sindiket penipuan. Itulah yang terjadi pada anak buah wanita ini yang ditipu sehari sebelum bergelar raja sehari.

Sejumlah wang bernilai RM6600 sudah dibayar penuh pada seorang wanita ini yang dipercayai menyediakan perkhidmatan catering untuk majlis kahwin yang berlangsung pada pertengahan Jun lalu.

Difahamkan, mereka hanya menyedari telah tertipu oleh wanita itu semasa tujuh hari sebelum majlis berlangsung. Laporan poIis pun sudah dibuat supaya wanita itu boleh diberkas memandangkan dia juga pernah menipu ramai orang sebelum ini.

Walaupun wanita itu telah ditemui di kediamannya, namun pelbagai alasan diberikan. Daripada beribu wang yang telah diambil, wanita ini hanya mampu memulangkan semula sebanyak RM450 sahaja dalam tempoh yang diberikan.

Berikut adalah bukti empat kali transaksi wang yang telah dibayar kepada wanita itu dan juga beberapa perbualan mereka di WhatsApp sepanjang berurusan.

Apabila sudah ‘kant0i’ tidak dapat menjayakan menu katering seperti yang dijanjikan, dia memberi alasan semua wang itu telah digunakan untuk membeli barang b4sah dan tidak mahu melibatkan ibunya dalam hal itu.

Melalui komen-komen netizen, ramai yang menyatakan wanita itu sudah banyak kali menipu orang dan sering viraI dalam isu yang sama sebelum ini.

Asyik kena viraI.. kejadian yang sama

Dia lagi.. dah banyak kali rasanya tengok orang viraI muka dia

Walaupun ditipu dan ditimpa dengan ujian yang besar beberapa hari sebelum menjelangnya majlis, namun persandingan tersebut berjaya juga berlangsung dengan sempurna akhirnya.

Setiap kesedihan mesti akan bahagia 

Bernikah pada hari yang sama

Sumber: FB KHAS Penduduk Kulai, Pinksz Ladyz