International Tips Berguna Viral

Anak Meragam Bila Tak Dibelai, Ibu Ini Cipta ‘Tangan Ajaib’ & Terbukti Berkesan

Siapa kata jadi seorang ibu itu senang tugasnya? Selepas tamatnya tempoh berpantang, golongan inilah yang paling banyak kerjanya di rumah. Dari memasak, mengemas dan menguruskan anak-anak, semuanya dilakukan oleh para ibu jugalah hingga selesai. Suami pula hanya tengok-tengok sahaja. Namun begitu, perkara ini jadi sedikit susah apabila ada anak kecil yang sering menangis apabila tidak nampak ibunya di sisi.

BACA: [VIDEO] Umpan Anak Guna ‘Tek’, Dato Siti Nurhaliza Pun Naik Geram Dengan Jihan!

Itulah perkara yang selalu dihadapi oleh seorang wanita bernama Abigail Rivera Garcia dari Amerika Syarikat ini yang baru sahaja memperoleh anak keduanya pada pertengahan tahun lepas. Sejak daripada itu, dia sering berasa penat kerana perlu memastikan keadaan rumah sentiasa rapi sambil menjaga kedua-dua anaknya, iaitu Jeremiah dan Anayah.

Keadaan bertambah keruh apabila anak bongsunya ini dikatakan terlalu kuat menangis, sampaikan dah tidur pun masih perlu didodoi. Selepas membuat carian di internet untuk mengatasi masalah ini, Abigail akhirnya memutuskan untuk mencuba satu kaedah yang sangat jimat, iaitu membuat satu tangan palsu daripada beras!

Cara membuatnya juga sangat senang. Masukkan beras ke dalam sehelai sarung tangan plastik, sebelum diikat ketat dan terbentuklah ‘tangan palsu’ itu. Abigail juga tidak menyangka bahawa hasilnya sangat mujarab, dan kini dia boleh menguruskan hal rumah lain tanpa perlu menemani Anayah setiap masa!

Teruja dengan tips tersebut, Abigail turut memuat naik tips ini di laman Facebook dan telah meraih lebih 76 ribu perkongsian setakat ini daripada netizen seluruh dunia.

Netizen di Malaysia turut menyatakan yang mereka tertarik dengan konsep yang digunakan oleh ibu muda berkenaan.

Good idea…tak terfikir pula untuk rehat kejap

Baby kalau dah nyenyak pun kena ada tangan sentuh…idea ni ok juga

Untuk mereka yang tiada pilihan…boleh la buat macam ni

Boleh tiru…jika terlalu letih

Sumber: FB Abigail Rivera Garcia & Era Baru

like
love
haha
wow
sad
angry