Viral

Anak Kongsi Video Bapak ‘Ajar’ Scammer Menipu, Dialog Hujung Tu Paling Lawak!

Isu scammer yang mencipta pelbagai helah demi memenuhi kepentingan sendiri bukan lagi permasalahan biasa pada zaman sekarang. Bahkan bilangan mereka ini semakin meningkat saban tahun dengan menggunakan modus operandi sama. Baru-baru ini juga, seorang lelaki bernama Zukernain turut berhadapan dengan situasi tersebut. Namun begitu, caranya berkomunikasi panggilan palsu tersebut mula mencuri perhatian netizen.

BACA : Lepas Seminggu Kahwin, Wanita Cuak Dapat Panggilan Merapu Dari Lelaki Misteri

Nak tipu cerdiklah sikit…

Video perbualan lelaki ini bersama dengan scammer itu telah dikongsikan ke Twitter oleh anaknya sendiri, Nurul Nabihah. Sehingga ke hari ini, video lucu tersebut  sudah mendapat hampir 18,000 retweet!

Dalam perbualan mereka berdua, Zukernain sempat bertanyakan tentang nama yang tertera mengikut kad pengenalannya. Nampaknya, soalan tersebut seolah-olah memerangkap scammer wanita yang sedang ligat menjalankan kerja penipuannya. Lebih tak masuk akal lagi, boleh pula panggilan dari ‘pihak mahkamah’ itu dibuat pada waktu lunch dengan menggunakan nombor telefon tidak rasmi.

Tidak cukup dengan itu, si ayah ini sempat pula memberikan tips-tips agar scammer itu dapat melakukan penipuan dengan bijak di lain hari. Aduhai selamba betul pesanan yang diberikan ini! Menyaksikan gelagatnya, ramai netizen yang berpuas hati dan sempat juga berkongsikan pengalaman sama.

Amik kau! Padan muka kan dah kena setepek

Macam ni la aku kena…Call guna nombor biasa

Suruh scammer tu ambil degree menipu dulu la

Sumber : Twitter Nurul Nabihah

Nak lagi cerita-cerita viral?

Install Kisah Dunia
×