Home » Allahuakhbar!!!Pasangan Suami Isteri Terkejut Besar Bila Mayat Bayi Mereka Hidup Semula Ketika Hampir-hampir Mahu Dikebumikan
International

Allahuakhbar!!!Pasangan Suami Isteri Terkejut Besar Bila Mayat Bayi Mereka Hidup Semula Ketika Hampir-hampir Mahu Dikebumikan

Bagi pasangan muda yang baru berkahwin iaitu Varsha Bidawat,21 dan juga suami  Aashish Kumar, di kurniakan anak kembar adalah satu anugerah yang sangat besar dan membuatkan mereka gembira. Anak kembar lelaki dan perempuan yang tidak seiras itu ketika lahir di katakan sangat kecil dengan berat sekitar 75 gram.

Oleh kerana ada beberapa masalah yang timbul,doktor mengesahkan kedua-dua anak mereka tidak dapat di selamatkan dan mereka di sahkan meninggal ketika mendapat rawatan di Hospital Swasta Max,New Delhi.

Hati mereka suami isteri sangat sedih kerana harapan untuk punya cahaya mata menjadi kelam kerana kedua-duanya disahkan doktor dan pihak hospital telah tiada. Doktor pun membungkus “mayat” kedua-dua anak mereka di dalam plastik untuk di bawa pulang bagi di kebumikan oleh keluarga dan sanak saudara.

Ketika proses pengkebumian sedang di persiapkan , mereka sudah hampir-hampir mahu menanam bayi mereka itu.Namun ada satu hal yang sangat aneh berlaku.

Plastik kuning yang membungkus bayi lelaki mereka di katakan tiba-tiba bergerak dan ini membuatkan mereka yang hadir rasa terkejut dan pelik.Ketika di periksa,bayi lelaki mereka itu di lihat bergerak dan masih  hidup seperti biasa dan dia di bawa semula ke hospital.Doktor mengesahkan bayi lelaki mereka berada dalam keadaan masih bernyawa dan kini bayi itu di tempatkan di unit rawatan rapi.

Hal ini menjadi viral dan menjadi berita tergempar di New Delhi hingga sampai ke pengetahuan pihak Kementerian yang tertinggi.

Sanak saudara dan orang ramai berkumpul di hadapan hospital terbabit untuk menunjukkan protes mereka pada doktor dan pihak pengurusan hospital berkenaan yang di katakan cuai dalam memastikan bayi itu hidup atau mati dengan tepat.

Kes ini menjadi satu kes besar dan di bawah kes polis. Pihak kementerian juga memaklumkan bahawa mereka tidak akan teragak-agak untuk menggantung lesen perubatan doktor bertugas yang merawat ibu dan bayi kembar itu. Jika pihak hospital tidak bertegas untuk mengambil tindakan terhadap doktor terbabit, pihak kementerian akan turut mengambil tindakan tatatertib kepada pihak pengurusan hospital terbabit.

Fuh kasihan dengan orang tua bayi tersebut.Nasib baiklah mereka sedar dari awal.Jika tidak pasti bayi lelaki mereka itu di tanam hidup-hidup.

Allahu = (

Kes ini telah menjadi satu kes hangat dan mendapat liputan meluas di New Delhi.

KisahDunia.COM

- Dapat duit dengan kongsi artikel Info lanjut.

- Jawatan kosong sebagai writer di KisahDunia! . Berminat? Email resume anda ke kisahdunia@kayzasia.com Info Lanjut.

like
love
haha
wow
sad
angry

Apa Komen Anda