Viral

“Allah Gantikan..”-2 Hari Lepas Tragedi Hitam, Rupanya Balu Mejar Zahir Hamil

Sekitar minggu lalu, kita semua telah dikejutkan dengan pemergian Allahyarham Mejar Mohd Zahir Armaya dalam sebuah tragedi acara demontrasi di kem Lok Kawi, Sabah. Berita tersebut mendapat liputan yang meluas sehingga meruntunkan jiwa ramai. Bukan sahaja rakyat Malaysia, malahan kehilangan tersebut sudah pasti amat perit ditelan khususnya buat ahli keluarga. Namun siapa menyangka, Allah SWT seolah-olah memberikan harapan baru buat keluarga Allahyarham.

BACA : Tengah Hamil 3 Bulan, Tapi Suami Pasang Awek Lain Padahal Baru Kahwin

Kalau Allahyarham ada, mesti dia happy tapi tak sempat

Tatkala balunya iaitu Nour Shafinar Harun masih bersedih, dia rupanya telah disahkan hamil kira-kira 2 hari selepas tragedi hitam menimpa Allahyarham Zahir. Berita gembira tersebut didedahkan oleh kakaknya, Sha Qalif di Facebooknya pada 9 September lalu. Ia pastinya menjadi sebuah rahmat baru agar Shafinar lebih kuat menghadapi hari-hari mendatang tanpa suami di sisi.

Mengetahui tentang berita tersebut, netizen sempat merasa sebak dan menyifatkan kandungan itu sebagai pengganti yang dihadiahkan oleh Allah kepada keluarga ini. Ada juga yang berpesan agar Shafinar menjaga kesihatan demi kebaikan kandungannya.

Allah ambil satu…Allah gantikan satu

Semoga Puan terus tabah untuk anak-anak

Jaga amanah elok-elok…Pengganti cahaya hidup baru

Sumber : Facebook Sha Qalif

Nak lagi cerita-cerita viral?

Install Kisah Dunia
×