Semasa

Ali Dedah ‘Harta’ Peninggalan Abam -“Tunjuk Bukti Saya Makan Duit Anak Yatim”

Ali Dedah ‘Harta’ Peninggalan Abam -“Tunjuk Bukti Saya Makan Duit Anak Yatim”

Sharing is caring!

Sejak akhir-akhir ini, konflik antara balu Allahyarham Abam Bocey iaitu Nor Hidayah dengan pelawak Ali Puteh telah menjadi perhatian sekali lagi apabila mereka saling berbalas saman. Menurut Ali, sudah tiba masa untuk dia membersihkan namanya dan keluarga apabila dituduh ‘makan’ harta anak yatim yang merujuk kepada anak buahnya Syed Uthman Hamzah Al-Juffrey. Hal ini susulan wanita berusia 28 tahun tersebut telah mengaku ambil 4 utas jam tangan serta keluarkan wang berjumlah RM10,000 daripada akaun bank milik suaminya.

BACA: Mengaku Ambil RM10K Dari Akaun Suami, Ali Puteh Balas Saman Bekas Kakak Ipar


Ali Dedah ‘Harta’ Peninggalan Abam -“Tunjuk Bukti Saya Makan Duit Anak Yatim”

Tunjuk bukti kalau saya makan harta anak yatim..

Menerusi temu bual eksklusif dengan Malaysia Gazette semalam di kediamannya, Ali mendedahkan pernah terima beberapa surat saman sejak 15 hari pemergian Allahyarham abangnya dengan jumlah terkumpul mencecah RM900,000. Antara tuduhan lain yang difailkan terhadap keluarganya adalah tuntutan faraid, tuntutan hak penjagaan anak, tuntutan kereta mewah dan sebagainya. Ujarnya dengan nada tegas, isu ini takkan jadi masalah besar sekiranya Hidayah memaklumkan dari awal tentang pengeluaran wang tersebut.

“Dalam faraid tu, memang ada bahagian untuk mereka 2 beranak. Buat apa saya nak ambil, sedangkan bukan ada hak saya pun. Kalau dia maklumkan ada buat pengeluaran pun tiada masalah sebab semuanya boleh disusun semula ikut bahagian masing-masing. Tapi sebelum ini, dia pernah bagi kenyataan kononnya dihalau dari rumah sehelai sepinggang dan keluarga kami merebut semua wang milik Abam.”

Ali Dedah ‘Harta’ Peninggalan Abam -“Tunjuk Bukti Saya Makan Duit Anak Yatim”
Kredit foto: Malaysia Gazette

Ali Puteh dedah tak pernah sentuh duit & barang peribadi Abam di rumah (minit 5:46)

Dalam pada itu, Ali Puteh turut mendedahkan koleksi barang peribadi serta duit syiling milik Allahyarham yang masih ada di rumahnya selain menafikan tuduhan netizen kononnya mahu membolot semua harta tersebut. Menutup perbualan, Ali tidak berniat untuk membuka aib mana-mana pihak, sebaliknya cuma ingin membersihkan nama keluarganya selepas dikecam seluruh rakyat Malaysia.


Sumber: YouTube MalaysiaGazette TV


Nak cerita lagi? Sertai Telegram Kisah Dunia di https://t.me/kisahdunia

Sharing is caring!

Facebook

Telegram