Semasa

Akibat Dipaksa Ibu Supaya Berpuasa,Murid 7 Tahun Maut

Akibat Dipaksa Ibu Supaya Berpuasa,Murid 7 Tahun Maut 1
Jawatan Kosong

Sharing is caring!

Perkongsian tragis ini di lakukan oleh seoraqng pengguna facebook yang bernama Zila(di tulis mengggunakan tulisan jawi di facebook).

Posting beliau mendapat perhatian ramai orang termasuk netizen yang sudah bergelar ibu dan ayah. Posting beliau telah mendapat share sehingga 45,000 .

Masuk bulan ramadhan ini memang ramai yang mahu mendidik anak kecil mereka supaya bertatih untuk puasa bersama dengan orang tua.


Namun ada satu kes yang berlaku di Putrajaya melibatkan seorang murid 7 tahun maut kerana di paksa berpuasa oleh ibunya. Menurut Zila, murid berkenaan sudah meminta izin ibunya untuk minum air kerana tidak tahan namun apa yang di minta oleh ibunya adalah tidur dahulu sementara mahu menunggu waktu berbuka.

Akibat Dipaksa Ibu Supaya Berpuasa,Murid 7 Tahun Maut 2

Kerana tubuhnya yang lemah di tambah pula cuaca yang tidak menentu, anaknya itu tidur selama-lamanya.


Setelah pemeriksaan di buat, di dapati murid berkenaan terkena serangan strok haba kerana cecair di dalam badan sangat kurang dan haba yang tinggi telah naik hingga ke bahagian kepalanya.

Netizen yang membaca perkongsian itu berpendapat ibu ayah yang mahu mendidik anak kecil untuk berpuasa perlu sensitif dengan keadaan anak masing-masing apatah lagi di waktu cuaca yang tidak menentu sekarang.

Kanak-kanak apatah lagi 7 tahun sangat sensitif dan mudah untuk mendapat strok haba. Mereka juga berharap kes seperti ini dapat menjadi pengajaran kepada semua keluarga.


Artikel Viral Hari Ini 🔥

🔥Anak Dipenjara Punca Nahas Laura, Ibu Santai-“Kena Pandai Pilih Awek Lepas Ni”
🔥[VIDEO] Depresi Akibat Tak Jadi Kahwin, Lelaki Kesedihan Tenung Katil Pengantin
🔥Insan Kurang Waras Sering Bertandang, Owner Kedai Tersentuh Tengok Tengah Solat

Artikel ini disediakan oleh team Kisah Dunia. Tak dibenarkan meniru isi kandungan atau mana-mana bahagian artikel termasuklah logo sewenang-wenangnya. Laporan copyright akan dikenakan.

Youtube

Facebook