Viral Hiburan Realiti Hidup Sedih

Dah Macam Anak Sendiri, Izzue Islam & Awin Pilu Kehilangan Kucing Kesayangan

Dah Macam Anak Sendiri, Izzue Islam & Awin Pilu Kehilangan Kucing Kesayangan 1
Rasaflix

Sharing is caring!

Selalu sahaja kita lihat Izzue Islam dan isterinya akan berkongsi video kucing-kucing kesayangan mereka di laman media sosial. Bagaikan anak sendiri, ada sahaja keletah ‘si meow’ milik mereka yang mencuit hati akan dikongsikan oleh suami isteri ini. Walau bagaimanapun, mereka telah pun diuji oleh sebuah realiti pahit baru-baru ini.

BACA: Derita Asma Lepas ‘Dihentam’ Kereta, Kucing Gendut Perlu Inhaler 2 Kali Sehari


Dah Macam Anak Sendiri, Izzue Islam & Awin Pilu Kehilangan Kucing Kesayangan 2

Segala penat & lelah akan hilang bila balik rumah, maafkan mummy & daddy kalau pernah terkasar

Menerusi Instagram, selebriti berusia 30 tahun ini meluahkan rasa rindu terhadap salah seekor kucingnya yang bernama Piko. Menurut Izzue, kepenatan yang dirasai selepas seharian bekerja akan hilang apabila melihat ia menunggu di depan pintu setiap kali pulang ke rumah. Dia turut mengambil kesempatan untuk memohon maaf jika pernah melakukan perkara yang tidak elok atau berkasar sepanjang memelihara ‘si bulus’ itu.

Doktor kata memang keadaan Piko dah 50-50, nanti tunggu mummy & daddy di sana ya…

Sebelum ini, pelakon drama ‘Dia Semanis Honey’ ini dimaklumkan oleh doktor veterinar yang bertugas bahawa Piko tidak mempunyai harapan untuk sembuh yang agak tinggi. Meskipun doktor mengesahkan organ haiwan terbabit dalam keadaan baik, tetapi bakteria di dalam badan sangat kuat sehinggakan tiada ubat yang mampu menewaskannya. Akhirnya, ‘si bulus’ berkenaan menghembuskan nafas terakhir kira-kira 2 jam kemudian.


View this post on Instagram

Sedih tak tahu nak cakap camne. Piko ni memang manja sangat, tido nak kena tepok, suka tido ngan kitorang, suka tido kat rambut @awinnurin , suka sangat jalan2 naik kereta, kalau balik kerja bukak je pintu rumah, muka dia dulu kat depan pintu 🥺 Last kitorang jumpa dia semalam dalam pukul 2.30 petang. Datang lawat dia kat klinik sebab doctor kata dia dah 50-50. Yang paling kitorang terkejut, doctor kata organ dalaman dia semua cantik. Cuma bakteria dalam darah dia memang kuat sampai ubat paling power pon dah xleh lawan bakteria tu. Sempat awin pujuk piko supaya kuat, dah sihat nanti boleh balik jumpa loki, loli n yg lain2. 😔 Lebih kurang dalam pukul 4.48 petang semalam kitorang dapat call dari doctor yang piko dah pergi. semoga kita dapat jumpa lagi diSana nanti yer piko. Tunggu mummy ngan deddy tau 😭 LOVE YOU PIKO ♥️ @iiancats

A post shared by Izzue Islam ™ (@izzueislam) on

Sumber: IG Izzue Islam


Kisah Dunia Advertisement Slot

Sharing is caring!

Telegram