Cinta & Perhubungan Fesyen & Gaya Hidup

Akhirnya Raja Ilya Kongsi Foto Perkahwinan, Namun Lain Yang Dipandang Netizen

Baru-baru ini, Raja Ilya telah melangsungkan perkahwinannya bersama seorang usahawan yang dikenali sebagai Trent di Perth, Australia. Majlis perkahwinan tersebut diadakan secara tertutup dan hanya dihadiri oleh jemputan terdekat mereka sahaja. Meskipun majlis perkahwinan tersebut telah diadakan pada hari Isnin lepas, tiada satu pun foto perkahwinan dikongsikan oleh Raja Ilya sehingga semalam. Hari ini, Raja Ilya akhirnya telah memuat naik beberapa keping fotonya bersama suami di hari perkahwinan mereka di media sosial.

BACA: Tak Payah Nak Menipulah. Perasan Je Lebih!,Raja Ilya Disindir Teruk Oleh Netizen Gara-Gara Tolak Berlakon Dalam Filem Terbitan Marvel Studio?

Pereka busana perkahwinan Raja Ilya turut berkongsi gambar Raja Ilya memakai busana eksklusif hasil rekaan Raffiey Nasir di Instagram. Ramai yang memuji kecantikan Raja Ilya dalam gaun tersebut, namun begitu ada juga netizen yang mengec4m rekaan gaun tersebut kerana dirasakan terlalu s3ksi dan menjolok mata.

Cantiknya baju….

Pakai baju macam tu menjolok mata

Namun bukan itu sahaja yang menjadi kontroversi bagi netizen. Salah satu gambar yang dikongsikan oleh Raja Ilya turut menjadi isu dan mengundang kec4man netizen dek kerana aksi c1uman yang dirasakan bercanggah dengan agama Is1am dan budaya masyarakat Melayu.

Ikut sangat budaya barat…

Dimanakah hilangnya ciri-ciri seseorang Islam?

Wedding dah cantik, tapi sayang….

C0nvert ke? Ke husband c0nvert?

Yang penting agama mu jangan dilupakan

Sumber: IG Raja Ilya & Raffiey Nasir

4
like
3
love
14
haha
2
wow
3
sad
17
angry