Sedih Semasa Viral

Adik Amir Baru Ajal Sekitar 3 Jam Ketika Polis Tiba, Ayah Tiri Asyik Minta Maaf

Adik Amir Baru Ajal Sekitar 3 Jam Ketika Polis Tiba, Ayah Tiri Asyik Minta Maaf 1
Rasaflix

Sharing is caring!

Cukup menyayat hati, itulah rasa sedih yang sedang menyelubungi jiwa rakyat Malaysia ekoran tragedi pemergian Adik Amir. Sejak Sabtu lalu, berita mengenai kanak-kanak itu terus mendapat liputan meluas malah ramai berharap agar segala kebenaran bakal terungkai dan si pelaku diberikan hukuman setimpal.


BACA : Pemuda Up Thread Twitter Seolah Backup Ibu Kandung Amir, Polis Beri Peringatan

Ketika polis tiba, Adik Amir baru ajal kira-kira 3 jam

Menerusi laporan daripada Harian Metro pula, pihak polis menjelaskan bahawa punca sebenar di sebalik pemergian Adik Amir masih belum dapat dipastikan sepenuhnya meskipun post mortem sudah dijalankan. Apa yang pasti, terdapat beberapa kesan lebam lama dan baru ditemui pada badan kanak-kanak tidak berdosa itu termasuklah bahagian belakang kepala. Lebih mengejutkan, si kecil terbabit dikatakan baru 3 jam menghembuskan nafas terakhir ketika polis tiba di tempat kejadian.

Adik Amir Baru Ajal Sekitar 3 Jam Ketika Polis Tiba, Ayah Tiri Asyik Minta Maaf 2 Adik Amir Baru Ajal Sekitar 3 Jam Ketika Polis Tiba, Ayah Tiri Asyik Minta Maaf 3

Adik Amir Baru Ajal Sekitar 3 Jam Ketika Polis Tiba, Ayah Tiri Asyik Minta Maaf 4

Adik Amir Baru Ajal Sekitar 3 Jam Ketika Polis Tiba, Ayah Tiri Asyik Minta Maaf 5

Adik Amir Baru Ajal Sekitar 3 Jam Ketika Polis Tiba, Ayah Tiri Asyik Minta Maaf 6

Adik Amir Baru Ajal Sekitar 3 Jam Ketika Polis Tiba, Ayah Tiri Asyik Minta Maaf 7

Umi merayu nak kebumikan Amir di Rawang namun ibu kandung hanya diam & geleng kepala

Portal Astro Awani melaporkan bahawa ayah tiri Adik Amir dikatakan berulang kali mengucapkan kata maaf seakan-akan kesal dengan segala yang sudah terjadi. Bertemu di sebuah pusat perubatan di Melaka bagi proses pengecaman jasad, Norlida Abu Hasan (Umi) ada merayu kepada si ibu kandung mengenai hasrat terakhir keluarga angkat mereka untuk mengebumikan kanak-kanak tersebut di Rawang. Malangnya, wanita terbabit sekadar berdiam dan hanya menggelengkan kepala.


Adik Amir Baru Ajal Sekitar 3 Jam Ketika Polis Tiba, Ayah Tiri Asyik Minta Maaf 8

Adik Amir Baru Ajal Sekitar 3 Jam Ketika Polis Tiba, Ayah Tiri Asyik Minta Maaf 9

Ibu kandung merupakan graduan Diploma Bimbingan & Kauseling

Semalam pihak polis juga sempat memperjelaskan bahawa si ibu kandung terbabit pernah mendapatkan khidmat rawatan psikiatri pada 2019. Namun ia hanyalah treatment biasa sahaja. Dalam pada itu, Tufah Naziha (kakak angkat Amir) yang merupakan bekas teman sekolej ada mendedahkan bahawa wanita 32 tahun tersebut merupakan graduan Diploma Bimbingan & Kauseling sebelum ini (2015).


Adik Amir Baru Ajal Sekitar 3 Jam Ketika Polis Tiba, Ayah Tiri Asyik Minta Maaf 10

Sumber : Facebook Harian Metro & Astro Awani

Nak info lagi? Sertai Telegram Kisah Dunia

Artikel ini disediakan oleh team Kisah Dunia. Tak dibenarkan meniru isi kandungan atau mana-mana bahagian artikel termasuklah logo sewenang-wenangnya. Laporan copyright akan dikenakan.

Sharing is caring!

Youtube

Facebook

Telegram