Viral Hiburan Inspirasi

Ada Bayi Hampir Dibuang, Abby Abadi Rentas Negeri Serahkan Pada Keluarga Angkat

Ada Bayi Hampir Dibuang, Abby Abadi Rentas Negeri Serahkan Pada Keluarga Angkat 1
Rasaflix

Sharing is caring!

Walaupun zaman sekarang semakin maju, tetapi masalah buang bayi kian menjadi-jadi pula. Namun, masih ada insan yang baik budinya memberikan sinar baru kepada anak-anak ini. Tidak ketinggalan, Abby Abadi dan suaminya turut serta membela nasib bayi-bayi kurang bernasib baik seperti itu.

BACA: Pengasuh Terkejut Jumpa Bayi Terbalik Dalam Baldi, Tangan & Kaki Dah Membiru


Ada Bayi Hampir Dibuang, Abby Abadi Rentas Negeri Serahkan Pada Keluarga Angkat 2

Sanggup rentas Kelantan ke Terengganu, serah bayi yang hendak dibuang kepada keluarga angkat

Menerusi posting Instagram baru-baru ini, pelakon Abby Abadi bersama suaminya telah merentas negeri daripada Kota Bharu, Kelantan ke Kuala Terengganu pada jam 11.30 malam tadi. Hal ini kerana, mereka ingin melaksanakan tanggungjawab dengan menyerahkan seorang baby yang hampir dibuang kepada sebuah keluarga angkat. Dia juga meluahkan rasa syukur kerana mereka selamat tiba ke destinasi walaupun sudah jam 1.30 pagi.

Ada Bayi Hampir Dibuang, Abby Abadi Rentas Negeri Serahkan Pada Keluarga Angkat 3

Ada Bayi Hampir Dibuang, Abby Abadi Rentas Negeri Serahkan Pada Keluarga Angkat 4

10 tahun tiada zuriat… si isteri dah 3 kali keguguran sebelum ini

Di samping itu, Abby mengakui berasa gembira kerana berjaya menyerikan kehidupan rumah tangga sepasang suami isteri yang sudah lama menginginkan cahaya mata setelah 10 tahun berkahwin. Tambahnya lagi, si isteri dikatakan sudah 3 kali mengalami keguguran kali terakhir kandungannya berusia 6 bulan.


Ada Bayi Hampir Dibuang, Abby Abadi Rentas Negeri Serahkan Pada Keluarga Angkat 5

Ada Bayi Hampir Dibuang, Abby Abadi Rentas Negeri Serahkan Pada Keluarga Angkat 6

Dah dapat izin daripada balai polis, syukur perjalanan dipermudahkan

Sebelum itu, aktres berkenaan telah mengunjungi Balai Polis Kota Bharu untuk mendapatkan pelepasan menjalani misi berkenaan. Abby juga mengucapkan terima kasih kepada anggota yang terlibat dalam memudahkan proses penyerahan bayi hampir dibuang berkenaan.

View this post on Instagram

Alhamdullillah. Selesai urusan di Kota Bharu. 3hari Sy dan suami menunggu disini. Akhirmya ALLAH izinkan juga kami uruskan baby yg hampir hendak dibuang ini.. Panjang nk cerita. Sy pendekkan jelah ye.. Baby selamat dah ada di tangan Sy. InshaALLAH tiada aral malam ni juga serah pada Mak Ayah angkatmya. . Inilah sebabnya kami berada di bumi Kelantan ini. Berusaha menyelamatkan baby2 yg nk dibuang ini & menyerahkannya kepada yg sudi & berkemampuan menjaga dgn baik dan penuh kasih sayang inshaALLAH. Tak bercerita dari awal… sbb takut gagal.. tp syukur.. 🤲 . Terima Kasih Balai Polis Kota Bharu kerana melayan baik Sy.Masuk jeee meriah dah balai.. Al maklumlah, Puan Aleza dtg hehe..Doakan ye.. Semoga ALLAH permudahkan urusan kami utk sampai ke Kuala Terengganu malam ini…. Amin ❤

A post shared by Mencari redha ALLAH (@abby_abadi112) on

Sumber: IG Abby Abadi


Kisah Dunia Advertisement Slot

Sharing is caring!

Telegram