Cinta & Perhubungan Viral

“Saya Nak Bergambar Dengan Frame, Boleh?”-Permintaan Pengantin Perempuan Buat Jurugambar Menitiskan Airmata

Menjadi seorang jurugambar pastinya mempunyai seribu satu kisah, samada manis, pahit, lucu, sedih dan sebagainya. Mungkin nampak mudah menjadi jurugambar namun ada juga perkara yang terjadi yang mungkin kita tidak tahu.

Seperti apa yang dilalui oleh seorang jurugambar, pengalaman yang dilalui ini adalah pengalaman yang paling diingati kerana belum pernah mengalaminya sebelum ini. Al kisah sedih bermula apabila lelaki ini diberikan tugas merakamkan detik indah sepasang pengantin.

Tiba tiba pengantin perempuan membuat permintaan dan bertanyakan soalan pelik pada jurugambar yang bernama Dzul Affandi ini. Walaupun kedengaran pelik, Dzul membenarkannya. Apa yang sayu, frame berkenaan adalah gambar ayahnya yang telah meninggal dunia.

“Bang, saya nak bergambar dengan frame boleh?”

“Masa ni saya pun nak menitik airmata..Suasana sangat emosi masa tu. Saya tak sangka dapat berkongsi momen itu bersama..”

Allah. Sayu rasanya. Mungkin pengantin perempuan tetap ingin mengabadikan dan berkongsi hari bahagianya bersama arwah ayah walaupun hanya dengan sekeping gambar. Pastinya kita sebagai anak pun menginginkan kedua orang tua kita berada di sisi waktu hari bahagia kita.

Mereka yang tiada ibu bapa tahu bagaimana rasanya tiada ibu atau ayah di sisi untuk berkongsi perasaan bahagia, gembira dan bahagia. Maka, kita yang masih mempunyai ibu bapa ni, hargailah mereka selagi mereka ada disisi. Semoga rumahtangga pasangan ini kekal hingga ke akhir hayat. Amin..

[instagram-feed]