Viral

6 Hari Pantang Rumah Mentua, Ibu Gigil Bayi Diam-Diam Disumbat Air Masak

6 Hari Pantang Rumah Mentua, Ibu Gigil Bayi Diam-Diam Disumbat Air Masak 1
Jawatan Kosong Penulis

Sharing is caring!

Tanyalah mana-mana wanita, mereka pasti memilih untuk menghabiskan pantang di rumah mak sendiri. Namun atas dasar hormat kepada suami, kebanyakan isteri sanggup menurut sahaja permintaan untuk tinggal bersama mentua.


BACA : Bersalin PKP Lagi Mencabar, Jangan Pelik Nampak Isteri Menangis Ketika Pantang

Baru 6 hari pantang di rumah mentua, anak asyik menangis nak susu

Terbaharu, seorang ibu mendedahkan dilema yang dialami sepanjang 6 hari tinggal sebumbung bersama keluarga mentuanya. Menerusi sebuah perkongsian di Facebook, dia mengakui tidak selesa berikutan si anak kerap menangis sekali gus membuatkan ibu mentuanya tak henti-henti menyuruh untuk disusukan.


6 Hari Pantang Rumah Mentua, Ibu Gigil Bayi Diam-Diam Disumbat Air Masak 2

6 Hari Pantang Rumah Mentua, Ibu Gigil Bayi Diam-Diam Disumbat Air Masak 3
Gambar Sekadar Hiasan

Nak luruh jantung, mentua bagi anak minum air masak.. Dah tegur tapi bagi juga dalam diam

Dalam pada itu, wanita ini turut menceritakan satu kejadian di mana hampir kehilangan bayinya. Bagaikan ingin luluh jantungnya tatkala melihat ibu mentuanya selamba memberi minum air putih kepada bayinya. Meskipun sudah beberapa kali menegur oleh suami, namun warga emas berkenaan tetap memberi kan minuman tersebut secara senyap.


6 Hari Pantang Rumah Mentua, Ibu Gigil Bayi Diam-Diam Disumbat Air Masak 4

6 Hari Pantang Rumah Mentua, Ibu Gigil Bayi Diam-Diam Disumbat Air Masak 5
Gambar Sekadar Hiasan

Jangan takut untuk bertegas kerana ini melibatkan nyawa anak kecil..

Siapa sangka, luahan duka tersebut telah menarik perhatian ramai selain dihujani dengan pelbagai reaksi. Di samping bersimpati dengan nasib ibu ini, rata-rata netizen menyelar tindakan tidak bertanggungjawab warga emas terbabit. Hal ini kerana, perbuatan tersebut boleh membawa kepada kemudaratan kepada si kecil yang berumur kurang daripada enam bulan.

6 Hari Pantang Rumah Mentua, Ibu Gigil Bayi Diam-Diam Disumbat Air Masak 6 6 Hari Pantang Rumah Mentua, Ibu Gigil Bayi Diam-Diam Disumbat Air Masak 7

6 Hari Pantang Rumah Mentua, Ibu Gigil Bayi Diam-Diam Disumbat Air Masak 8

Sumber : Nur Syuhaila via Geng Ibu Hamil & Berpantang

Artikel Viral Hari Ini 🔥

🔥Instafamous Tunjuk Pampers Anak Sepah Dalam Rumah-“Istighfar Tengok Video Ni”
🔥[VIDEO] “Respect Orang Sis”-Wanita Cantik Ini Menangis Ditegur Badan Tak Slim
🔥[VIDEO] Ditalak Hamil 9 Bulan, Wanita Sound Bekas Suami Tak Datang Akikah Anak

Nak info lagi? Sertai Telegram Kisah Dunia

Artikel ini disediakan oleh team Kisah Dunia. Tak dibenarkan meniru isi kandungan atau mana-mana bahagian artikel termasuklah logo sewenang-wenangnya. Laporan copyright akan dikenakan.

Sharing is caring!

Youtube

Facebook

Telegram