Viral

[VIDEO] Tak Sempat Tekan Break, Detik Cemas Treler Laju Nyaris Hentam Kereta

[VIDEO] Tak Sempat Tekan Break, Detik Cemas Treler Laju Nyaris Hentam Kereta 1
Rasaflix

Sharing is caring!

Saban hari ada sahaja berita dilaporkan mengenai insiden nahas jalan raya yang menyebabkan kecederaan dan kehilangan nyawa. Malah sejauh mana pun kita berhati-hati sewaktu berada di atas jalan raya, namun ada sahaja insiden yang berlaku berpunca daripada kecuaian segelintir pihak.

BACA : Treler Terbabas Hentam Tiang, Isteri Meraung 3 Beranak Temui Ajal Sekelip Mata


Nyaris dihentam treler yang dipandu dalam keadaan melulu di persimpangan jalan

Terbaharu, menerusi perkongsian video hangat di Twitter memaparkan situasi cemas apabila seorang pemuda nyaris dihentam sebuah treler di persimpangan lampu isyarat di Paya Jaras, Sungai Buloh. Berdasarkan rakaman dashcam itu, kelihatan treler terbabit dipandu agak laju selain tidak sempat berhenti di persimpangan lampu isyarat.

Naik drivider nak elak kenderaan lain, driver selamba ‘makan jalan’

Treler terbabit bagaimanapun sempat mengelak dari beberapa buah kenderaan yang sedang berhenti di persimpangan jalan tersebut sebelum naik ke atas drivider. Bagaikan mahu luruh jantung, pemuda berkenaan meluahkan rasa terkejut apabila menyedari kenderaan muatan berat itu tiba-tiba memotongnya dari tepi.


Seramnya, macam mana boleh jadi macam tu? nasib baik semua selamat

Siapa sangka, rakaman video berdurasi kurang daripada seminit itu telah meraih hampir 200 ribu tontonan. Menjengah ke ruangan komen pula, rata-rata netizen menyelar kecuaian pemandu kenderaan  muatan berat terbabit kerana boleh merisikokan nyawa pengguna jalan raya lain. Tidak kurang juga yang luahkan tanda lega kerana tiada sebuah kereta pun terjejas akibat insiden tersebut.

[VIDEO] Tak Sempat Tekan Break, Detik Cemas Treler Laju Nyaris Hentam Kereta 2

[VIDEO] Tak Sempat Tekan Break, Detik Cemas Treler Laju Nyaris Hentam Kereta 3

[VIDEO] Tak Sempat Tekan Break, Detik Cemas Treler Laju Nyaris Hentam Kereta 4

Sumber : Twitter icapcapcap


Kisah Dunia Advertisement Slot

Sharing is caring!

Telegram