Viral kesihatan

[VIDEO] Mata Bengkak & Gatal Teruk, Padah Ikut Member Beli Contact Lens Murah

[VIDEO] Mata Bengkak & Gatal Teruk, Padah Ikut Member Beli Contact Lens Murah 1
Jawatan Kosong Penulis

Sharing is caring!

Bagi sesetengah wanita, pemakaian contact lens yang mempunyai pelbagai warna sudah seperti satu aksesori wajib. Akan tetapi, masih ramai yang mengambil remeh soal pemilihan serta penjagaannya sehingga hampir saja merisikokan mata sendiri.


BACA: Ex Suruh Pakai Contact Lens Tiap Kali Dating, Gadis Tanggung Derita Radang Mata

Dah 3 hari mata gatal teruk & bengkak…Terpaksa pergi check up dengan doktor

Menerusi sebuah video di TikTok, gadis bernama Fazieha berkongsi pengalaman tentang matanya yang telah pun rasa gatal teruk serta mula bengkak. Masalah tersebut sudah berlarutan selama 3 hari berturut-turut sebelum dia akhirnya melakukan check up bersama doktor.

[VIDEO] Mata Bengkak & Gatal Teruk, Padah Ikut Member Beli Contact Lens Murah 2

Punca sebab pakai contact lens murah…Menyesal habis terjebak ajakan rakan

Rupa-rupanya ia berpunca daripada pemakaian contact lens yang tidak berkualiti. Fazieha mengakui telah pun membeli produk tidak berjenama tersebut dengan harga yang sangat murah iaitu RM19 sahaja. Gadis berkenaan bagaimanapun akhirnya menyesal kerana telah pun termakan ajakan rakannya.


@missfazfazzy

Perempuan yang selalu pakai contact lens!!! Pleass tengok 😱😱😭😭 #contactlens #info #tiktokguru

♬ bunyi asal – Faz Fazieha – Faz Fazieha

Pernah pakai yang murah terus menyesal tak sudah…Seminggu tak dapat buka mata cornea cedera

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen juga takut melihat penderitaan yang dialami. Dalam pada itu, mereka semua turut sama menasihatinya supaya contact lens tersebut lebih baik dibeli di kedai optometrik dan mempunyai jaminan.


[VIDEO] Mata Bengkak & Gatal Teruk, Padah Ikut Member Beli Contact Lens Murah 3

[VIDEO] Mata Bengkak & Gatal Teruk, Padah Ikut Member Beli Contact Lens Murah 4

[VIDEO] Mata Bengkak & Gatal Teruk, Padah Ikut Member Beli Contact Lens Murah 5

Sumber: TikTok Missfazfazzy

Artikel Viral Hari Ini 🔥

🔥[VIDEO] “Macam Family Je” – Bini Kerdil Curi Tumpuan Jalan Dipimpin Suami & BFF
🔥Ibu Di Rumah Masak Sedap, Tapi Sedih Anak Duduk Asrama Berbuka Lauk Ayam Mentah
🔥[VIDEO] Telefon Unlock, Gadis Panik Teruk Teman Lelaki Rampas Buat ‘Spotcheck’

Nak info lagi? Sertai Telegram Kisah Dunia

Artikel ini disediakan oleh team Kisah Dunia. Tak dibenarkan meniru isi kandungan atau mana-mana bahagian artikel termasuklah logo sewenang-wenangnya. Laporan copyright akan dikenakan.

Sharing is caring!

Youtube

Facebook

Telegram