Viral Sedih

[VIDEO] Dibungkus Hidup-Hidup, Wanita Nangis Jumpa Anak Anjing Terjerut Leher

[VIDEO] Dibungkus Hidup-Hidup, Wanita Nangis Jumpa Anak Anjing Terjerut Leher 1
Jawatan Kosong Penulis

Sharing is caring!

Walaupun penganut beragama Islam tidak dibenarkan menyentuh anjing dengan sengaja, namun tak bermaksud kita langsung tidak boleh bantu haiwan tersebut yang berada dalam situasi getir. Di kala ramai pihak takut mendekatinya, seorang wanita ini tampil berani sebaik terjumpa bungkusan misteri baru-baru ini.

BACA: [VIDEO] Cuak Tiba-Tiba Muncul Sebelah, Anjing Pun Ikut Melatah Lompat Sekali

Jumpa satu guni siap berbalut plastik sampah…Rupanya ada anak anjing terjerut leher

Bimbang perkara buruk daripada berlaku, Aqilah Yuhanis terus membuka sebuah guni yang siap dibalut dengan plastik sampah. Tanpa disangka-sangka, rupanya ada seekor anak anjing yang masih hidup sambil dijerut leher di dalamnya.

[VIDEO] Dibungkus Hidup-Hidup, Wanita Nangis Jumpa Anak Anjing Terjerut Leher 2

Luluh hati tengok air liur meleleh keluar…nafas dah tercungap-cungap

Tanpa berfikir panjang, Aqilah terus meleraikan ikatan demi menyelamatkan haiwan terbuang itu. Namun, tidak semena-mena wanita itu menangis kerana hatinya luluh melihat anak anjing berkenaan dalam keadaan tercungap-cungap. Dia juga berusaha mencari air untuk diberi minum, sebelum membawanya ke kawasan yang lebih selamat.


@aqilahyuhanis54

Berbuat baiklah kepada semua makhluk Allah. Tak rugi pun kalau kita buat baik dekat haiwan ❤️ #fypシ #fyp #doglover #pencintahaiwan #sad #pets #pets

♬ rintihan rindu – Adek Nurul

Dah semakin sihat & kuat…Walaupun terpisah dengan ibu, tapi awak akan jumpa kawan baru

Selang beberapa jam kemudian, haiwan tersebut kelihatan semakin baik dan siap mengecam Aqilah yang berjaya menyelamatkannya. Biarpun terpisah daripada keluarga serta pemilik asalnya, namun wanita ini cukup bersyukur kerana anak anjing itu menunjukkan perkembangan yang bagus dan semakin aktif.


@aqilahyuhanis54

Anjing ni haiwan paling cerdik. Pandai dia menghargai orang. Dia nampak happy sangat 🥲❤️ #fypシ #fyp #doglover #pencintahaiwan #pets #petslover

♬ Iris – Natalie Taylor

@aqilahyuhanis54

Alhamdulillah, dia sangat happy ❤️ #createkindness #spreadlove #fyp #fypシ #petslover #pets #doglover

♬ Pieces (Solo Piano Version) – Danilo Stankovic

Sumber: TikTok Aqilah Yuhanis

Artikel Viral Hari Ini 🔥

🔥Instafamous Tunjuk Pampers Anak Sepah Dalam Rumah-“Istighfar Tengok Video Ni”
🔥[VIDEO] “Respect Orang Sis”-Wanita Cantik Ini Menangis Ditegur Badan Tak Slim
🔥“Saya Memang Tak Kenal Beliau..” – Dr Amalina Dikecam Isu ‘Bodoh-Bodoh Sikit’

Nak info lagi? Sertai Telegram Kisah Dunia

Artikel ini disediakan oleh team Kisah Dunia. Tak dibenarkan meniru isi kandungan atau mana-mana bahagian artikel termasuklah logo sewenang-wenangnya. Laporan copyright akan dikenakan.

Sedapnya Laksa Johor Ni! Terbaiklah Rasa Kuah Pekat Dengan Sambal Pedas Tu!

Sharing is caring!

Youtube

Facebook

Telegram