Cinta & Perhubungan kesihatan

Suami Kerap Mual Sampai Muntah Tepi Jalan, Rupanya Tempias ‘Pembawakan Budak’

Suami Kerap Mual Sampai Muntah Tepi Jalan, Rupanya Tempias 'Pembawakan Budak' 1
Rasaflix

Sharing is caring!

Lazimnya apabila seseorang wanita hamil, dia akan mengalami pelbagai simptom kehamilan seperti morning sickness, keletihan, loya dan sebagainya. Namun realitinya golongan suami juga tak terlepas daripada simptom berkenaan.

BACA:Β [VIDEO] Bingung Isteri Menyampah Tengok Muka & Merungut Bau Badan Lepas Hamil

Suami tiba-tiba kerap muntah & demam…rupanya kena tempias pembawakan budak bila isteri sah mengandung

Sekitar 22 November lalu, wanita yang dikenali sebagai Laila ini mendedahkan suaminya sering muntah setiap kali makan serta memandu. Bukan setakat itu, Hilman juga mengalami demam panas dan sering mahu ‘berkepit’ dengan isterinya saja. Selang beberapa hari kemudian, Laila tergerak hati untuk buat membuat ujian kehamilan apabila perasan haidnya seperti lewat jika dibandingkan bulan-bulan sebelumnya. Siapa sangka, rupa-rupanya si suami mengalami alahan terlebih dahulu apabila dia disahkan mengandung pada masa itu. Namun kini Laila mengakui dia pula yang ‘sambung’ simptom alahan tersebut manakala suaminya cuma pada awal kehamilan saja.


Suami Kerap Mual Sampai Muntah Tepi Jalan, Rupanya Tempias 'Pembawakan Budak' 2

@lylajsni

Alhamdulilah Rezeki 2021🀲🏻❀️jangan lupa pause untuk baca haha !

♬ bunyi asal – Pijah Mohamad – 𝓇𝒢𝓇𝒢 π“€π’Άπ“‚π’Άπ“‡π“Šπ’Ήπ’Ήπ’Ύπ“ƒ

Seronok kalau alahan pun dapat kat laki juga…comel je suami isteri ni

Menerusi ruangan komen, rata-rata netizen menyifatkan pengalaman yang dialami oleh suami isteri ini sangat comel dan sweet. Dalam pada itu, ramai yang turut berkongsi bahawa suami masing-masing terkena alahan sewaktu peringkat awal kehamilan. Bagi yang tidak tahu, pakar kesihatan menggelar situasi tersebut sebagai ‘kehamilan simpatetik’ atau ‘couvade syndrome’.

Suami Kerap Mual Sampai Muntah Tepi Jalan, Rupanya Tempias 'Pembawakan Budak' 3

Suami Kerap Mual Sampai Muntah Tepi Jalan, Rupanya Tempias 'Pembawakan Budak' 4


Suami Kerap Mual Sampai Muntah Tepi Jalan, Rupanya Tempias 'Pembawakan Budak' 5

Sumber: TikTok lylajsni

Nak info lagi? Sertai Telegram Kisah Dunia

Artikel ini disediakan oleh team Kisah Dunia. Tak dibenarkan meniru isi kandungan atau mana-mana bahagian artikel termasuklah logo sewenang-wenangnya. Laporan copyright akan dikenakan.

Sharing is caring!

Youtube

Facebook

Telegram