Pemergian Nurhazwani Abd Halim, 34, yang dipercayai tenggelam ketika berada di kolam renang sebuah resort di Kemaman, Terengganu cukup meruntun jiwa ramai. Awalnya, Nurhazwani dan suaminya telah mendaftar masuk ke sana sekitar jam 4.00 petang sebelum keluar mandi di kolam itu kira-kira 30 minit kemudian.
Artikel Berkaitan :
👉 Budak Tenggelam Di Kolam Renang Masih Hidup, Namun Otak Sudah Tidak Berfungsi
👉 60 Saat Pertama Paling Kritikal, Langkah Selamatkan Diri Jika Kereta Tenggelam
👉 6 Beranak Berkumpul Di Tempat Duduk Belakang, Berusaha Keluar Namun Tak Berjaya
👉 Dan banyak lagi di Whatsapp Channel Kisah Dunia!
Suami difitnah oleh netizen yang tidak tahu cerita hujung pangkal
Berdasarkan laporan media yang beredar sebelum ini, segelintir netizen mula mempertikaikan kewajaran insiden itu seolah-olah ada unsur mencurigakan. Sampaikan, ada juga komen-komen yang tergamak memfitnah suami Hazwani sebagai “suspek utama” di sebalik pemergian itu. Tidak berdiam diri, Khalif Sidratul, salah seorang kenalan rapat yang berkesempatan menghadiri upacara pengebumian itu tampil mendedahkan kronologi sebenar.
Saya dengar sendiri daripada mulut suami Hazwani, cerita yang sebenar
Benar, pasangan suami isteri tersebut memang sedang mandi bersama-sama di kolam renang sebelum kejadian itu berlaku. Nurhazwani sendiri sememangnya mempunyai kemahiran berenang, namun dikatakan pengsan secara tiba-tiba. Suaminya terus menyelamatkan Hazwani dan berusaha memberikan bantuan pernafasan (CPR). Namun apakan daya, Allah lebih menyayangi wanita tersebut.
Semoga suami tabah dengan ujian yang bertimpa-timpa
Paling menyedihkan, rupanya si suami bukan sahaja kehilangan isteri tercinta pada hari tersebut, malahan anak di dalam kandungan. Khalif mendedahkan bahawa Allahyarhamah rupanya sedang hamil 3 bulan saat kejadian pilu ini berlaku.
KREDIT : Thread khalifsidratul
Artikel ini disediakan oleh team Kisah Dunia. Tak dibenarkan meniru isi kandungan atau mana-mana bahagian artikel termasuklah logo sewenang-wenangnya. Laporan copyright akan dikenakan.