Isteri mengandung biasanya mengalami perubahan emosi, hormon, saiz badan ataupun selera makan yang sangat ketara sejak awal kehamilan lagi. Suami seharusnya memperbanyak kesabaran dalam mendepani fasa 9 bulan ini. Namun siapa sangka bagi pasangan di bawah, insiden melibatkan ayam goreng akan menjadi punca penceraian mereka.
Mak mentua kata ayam lebih patut bagi anak dia sebab dia penat kerja
Dalam kisah yang beredar, ibu tunggal ini mendedahkan semula tentang pertengkaran yang berlaku saat suaminya baru pulang dari tempat kerja. Saat itu dia sedang sarat hamil dan menanti masa untuk melahirkan anak mereka. Ibu mentua berpesan agar lauk ayam goreng yang tersedia diberikan lebih kepada anak lelakinya. Namun hal itu dipertikaikan oleh wanita itu semula.
Artikel Berkaitan :
👉 Sempat Buat Mukbang Ayam Goreng Cicah Kicap, Food Vlogger ‘Tewas’ Akibat Strok
👉 Kronologi Wanita Sarat Hamil 8 Bulan Yang Hilang Bersama Anaknya Sejak Semalam
👉 “Anak Kau Seminggu Lagi Lahir!” – Isteri Sarat Hamil Terjah Suami Di Restoran
👉 Dan banyak lagi di Whatsapp Channel Kisah Dunia!

Saya pun bawa anak awak dalam perut ni, salah ke makan lebih sikit?
Tidak terima si isteri berani berkata sebegitu, lelaki berkenaan terus melenting dan telah menampar wajahnya. Perbuatan itu turut disokong oleh ibu mentuanya yang semakin memanaskan keadaan. Di tengah-tengah malam, wanita hamil itu segera mengemas bajunya, membawa diri ke pusat rawatan untuk proses bersalin.

Jangan tahan konon demi “rumah tangga”…Anak lebih perlu rumah yang penuh kasih
Beberapa hari kemudian, dia menjalani proses berpantang di rumah ibu kandungnya. Suami akhirnya datang meminta maaf dan memperbaiki segalanya, namun sudah terlambat kerana si isteri nekad memfailkan penceraian. Daripada kisah ini, wanita tersebut berharap ia menjadi pengajaran buat para ibu di luar sana untuk mengutamakan kebahagiaan diri dan anak-anak yang memerlukan ruang membesar dengan penuh kasih sayang.
KREDIT : TikTok RN Food
Artikel ini disediakan oleh team Kisah Dunia. Tak dibenarkan meniru isi kandungan atau mana-mana bahagian artikel termasuklah logo sewenang-wenangnya. Laporan copyright akan dikenakan.