Hiburan

Selamba Kawad ‘Perlahan Jalan’ Depan Orang Sedih, Perangai Jep Lawak Habis

Selamba Kawad 'Perlahan Jalan' Depan Orang Sedih, Perangai Jep Lawak Habis 1
Rasaflix

Sharing is caring!

Selama 5 tahun bersiaran, ini merupakan kali pertama program ‘Sepahtu Reunion’ dilangsungkan tanpa penonton di studio susulan pelaksanaan PKPB beberapa hari lepas. Walaupun kurang meriah tanpa sorakan dan gelak ketawa peminat secara langsung, tapi episod pertamanya tetap havoc dengan semua pelakon memberikan 100% komitmen serta puncline yang sangat kelakar.

BACA:Β [VIDEO] β€œNi Baru Lawak” – Kemunculan Jep Gamatkan Pentas Sepahtu Reunion Live

Boleh pula ada babak suara hati macam cerita ‘Detective Conan’

Bertema ‘Wali Tirai Besi’, sketsa kali ini mengisahkan tentang seorang abang (Rahim) yang sembunyikan rahsia si ayah (Illya) yang telah meringkuk di penjara daripada adik perempuannya, Zati (Isyariana). Namun mereka bakal dipertemukan semula apabila gadis tersebut ditakdirkan bercinta dengan salah seorang pengawal penjara tersebut (Jep). Antara moment yang mencuit hati ramai adalah seperti babak suara hati oleh Jep dan Rahim ini.

“Awak ni nama je ada dua…tapi otak satu pun takda”

Selain itu, watak cameo yang didatangkan khas juga sangat istimewa iaitu Erra Fazira selaku peguam manakala Yusry Abd Halim pula sebagai ketua penjara. Dalam sebuah babak, Erra sempat berbalas sindiran dengan Rahim mengenai kisah perkahwinan masing-masing.


Jep buat aksi TikTok depan Yusry & selamba kawad kaki waktu orang bersedih

Ketika babak di penjara pula, Jep sempat pamerkan aksi TikTok famous Budak 46 di hadapan Yusry. Tapi apa yang paling mencuri tumpuan adalah gelagatnya yang selamba berkawad tatkala watak Zati sedih membaca surat terakhir dikarang oleh ayahnya yang tak sempat dijumpai.

Lawak dia ni macam Mr Bean…tak berdialog pun tapi kawad kaki tu kelakar habis

Selain tular di Twitter, kesemua babak tersebut telah mendapat banyak reaksi oleh netizen. Rata-ratanya akui tak kering gusi melihat aksi lawak Jep selain menyatakan persis seperti dilakukan oleh Mr Bean.

Selamba Kawad 'Perlahan Jalan' Depan Orang Sedih, Perangai Jep Lawak Habis 2

Selamba Kawad 'Perlahan Jalan' Depan Orang Sedih, Perangai Jep Lawak Habis 3


Selamba Kawad 'Perlahan Jalan' Depan Orang Sedih, Perangai Jep Lawak Habis 4

Selamba Kawad 'Perlahan Jalan' Depan Orang Sedih, Perangai Jep Lawak Habis 5

Sumber: Twitter thesemut, IG shuwiera & jepsepahtu


Kisah Dunia Advertisement Slot

Sharing is caring!

Telegram