Susulan kes kematian artis Korea yang bernama Jonghyun baru-baru ini,berita kematiannya mengejutkan ramai pihak terutama semua fansnya dari dalam dan luar negara.
Maka banyaklah beredar foto,video dan juga posting yang di muat naik oleh ramai peminat Jonghyun di laman sosial yang menzahirkan rasa dukacita dengan ucapan takziah buat keluarga mendiang. Namun bagi yang tidak minat dengan drama dan lagu dari artis Korea,peluang ini di gunakan mereka untuk mengecam si mati dan juga mereka yang meminati artis dari sana.
Ekoran itu, ada ramai juga individu yang mengambil jalan tengah yang mana mereka tidak minat dengan Kpop dan tidak juga menghina mendiang Jonghyun dan fansnya. Menurut mereka itu adalah lumrah apabila berita kematian di sampaikan kepada mana-mana orang yang meminati seseorang. Mereka juag berpendapat, semua makhluk Tuhan itu sama.
Namun begitu, para anti Kpop nampaknya menulis banyak posting yang pedas buat mereka yang menzahirkan emosi masing-masing bila mendengar berita kematian artis yang mereka minati.
Topik ini menjadi viral sehingga menarik perhatian Caprice untuk memuat naik video ini dengan penjelasan dari beliau sendiri.
Menurut Caprice, Allah mencipta semua makhluk atas muka bumi ini termasuklah artis Kpop. Dia juga bertanya kenapa ada individu perlu persoal ada orang yang menangis apabila artis Kpop meninggal dan bukan untuk mereka di Palestin.Melalui postingnya di IG,dia berkata “It is unislamic to compare death.Furthermore, depression and mental illness should never be taken lightly”.
Caprice juga berkata, siapa anda yang mahu mempersoal orang yang mendengar lagu Kpop itu tidak suka dengan al-quran.
Ramai yang memberi respond terhadap posting Caprice itu dan mereka merasakan itu satu hal yang normal untuk menzahirkan emosi sedih masing-masing.
Artikel ini disediakan oleh team Kisah Dunia. Tak dibenarkan meniru isi kandungan atau mana-mana bahagian artikel termasuklah logo sewenang-wenangnya. Laporan copyright akan dikenakan.