Viral Semasa

Ramai Perempuan Jadikan ‘Panahan Mata Ain’ Sebagai Trend, Gadis Bagi Teguran

Ramai Perempuan Jadikan 'Panahan Mata Ain' Sebagai Trend, Gadis Bagi Teguran 1
Jawatan Kosong Penulis

Sharing is caring!

Sentiasa aktif di sosial media bukanlah satu perkara asing bagi setiap orang, malah platform ini boleh dikatakan sudah seperti diari kehidupan seharian. Masing-masing seperti berlumba untuk berkongsi tentang urusan seharian termasuklah gambar-gambar selfie sehingga lupa ada ‘mata’ yang memerhati.


BACA:Β Trend Hijabis Pakai Baju Ala Singlet Di Luar, Gadis Tegur-Tak Manislah Sayang

Kalau betul kena takpe je nak exposed…Semua nak mengaku kena ‘pandangan’ ain

Baru-baru ini malah viral di TikTok apabila ramai buat video mendakwa mereka telah pun terkena ‘mata ain’. Antara kesan-kesannya adalah wajah yang bersih bertukar rosak serta bermasalah seperti tumbuh jerawat atau kulit menggerutu. Masalah ini sebenarnya boleh terjadi disebabkan pandangan iri hati daripada orang yang punyai hasad dengki atau terlalu memuji-muji kecantikan seseorang.

@farey1710

Kalau betul kena, takpe je nak exposed but i nampak macam dah jadi trend je semua nak mengaku kena penyakit ain? πŸ₯Ί #penyakitain #fypγ‚· #shouldbeme

♬ original sound – Farey – Farey

Ramai Perempuan Jadikan 'Panahan Mata Ain' Sebagai Trend, Gadis Bagi Teguran 2
Gambar Sekadar Hiasan

Sebenarnya korang ni salah korang salah pilih skincare je…Jadi stop lah membongak, kukuhkan rutin dulu

Namun lama kelamaan, makin ramai pula yang sewenangnya mendakwa kononnya wajah mereka rosak akibat ‘mata ain’. Susulan itu, beberapa orang gadis tampil memberi teguran supaya tidak menjadikan ia sebagai satu trend baru. Langkah yang terbaik adalah dengan kaji dahulu apakah penyebab kulit wajah tersebut bermasalah, mungkin saja tersilap guna produk kecantikan atau perubahan lain berkaitan sistem dalaman badan.


@hanababe93

Kesian ainβ€ΌοΈπŸ€£ #fyp #foryoupage

♬ bunyi asal – π–π–†π–“π–Šπ–Šπ–‡π–†π–˜π–Žπ–—π–†π–“ πŸ¦‹ – π–π–†π–“π–Šπ–Šπ–‡π–†π–˜π–Žπ–—π–†π–“ πŸ¦‹

Orang yang pernah kena betul-betul ni takut nak bagitahu public…Depa boleh pulak buat video

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen turut sama bersetuju dengan teguran yang diberikan. Malah ramai yang mengaku geram apabila individu-individu tersebut seperti hanya ingin membuat content semata-mata.


Ramai Perempuan Jadikan 'Panahan Mata Ain' Sebagai Trend, Gadis Bagi Teguran 3

Ramai Perempuan Jadikan 'Panahan Mata Ain' Sebagai Trend, Gadis Bagi Teguran 4

Ramai Perempuan Jadikan 'Panahan Mata Ain' Sebagai Trend, Gadis Bagi Teguran 5

Sumber: TikTok Farey & Hana Raihanah

Artikel Viral Hari Ini πŸ”₯

πŸ”₯Lana Nordin Persoal DG Hisham & Petugas Tanpa PPE, Staf KKM Dedah Hal Sebenar
πŸ”₯Malam Aidiladha Tahu BFF Ngumpat Berjemaah, Nana Difitnah Akui Emosi Terganggu
πŸ”₯[VIDEO] Dah Jatuhkan Talak 3, Lelaki Gigih Panjat Pagar Nak Jumpa Bekas Isteri

Artikel ini disediakan oleh team Kisah Dunia. Tak dibenarkan meniru isi kandungan atau mana-mana bahagian artikel termasuklah logo sewenang-wenangnya. Laporan copyright akan dikenakan.

Anak Sulung Gifted Di Usia 3 Tahun! Pandai Mengira,Teka Tarikh Dalam Calendar! Ini Penjelasan Si IbuπŸ”₯

Sharing is caring!

Youtube

Facebook

Telegram