Semasa Sedih

Muka Langsung Tiada Rasa Kesal, Pengasuh Dipenjara Racun 2 Bayi Guna Ubat Tidur

Muka Langsung Tiada Rasa Kesal, Pengasuh Dipenjara Racun 2 Bayi Guna Ubat Tidur 1
Jawatan Kosong

Sharing is caring!

Trend mengupah pengasuh untuk anak-anak dilihat memang dapat mudahkan urusan harian, terutamanya bagi ibu bapa yang sibuk bekerja. Namun tanpa disedari, banyak risiko yang perlu dihadapi berikutan pelbagai isu negatif melibatkan pengasuh.

BACA: Jatuh Kerusi Di Rumah Pengasuh, Ingatkan Kepala Anak Okey Sekali Check…Ngeri

Pengasuh dihukum penjara 7 tahun kerana racun dua bayi dengan pelbagai ubat

Semalam, seorang pengasuh bebas telah dijatuhi hukuman penjara 7 tahun kerana meracun dua bayi berusia 5 dan 11 bulan (bukan adik-beradik) dalam jagaannya dengan pelbagai ubat-ubatan sekitar 4 tahun lepas. Memetik laporan Berita Mediacorp, tertuduh yang dikenali sebagai Sa’adiah Jamari juga merupakan seorang jururawat berdaftar di Singapura. Terdahulu, ibu bapa 2 kanak-kanak malang itu mengesyaki sesuatu tidak kena apabila mereka lemah serta mengantuk apabila pulang dari rumah pengasuh.


Muka Langsung Tiada Rasa Kesal, Pengasuh Dipenjara Racun 2 Bayi Guna Ubat Tidur 2

Ubat sama turut didapati dalam sistem tubuh pengasuh

Apa yang mengejutkan, pihak doktor telah mengesan banyak jenis ubat untuk merawat keresahan serta ubat tidur dalam sistem badan mereka. Mahkamah turut diberitahu bahawa ubat-ubatan sama turut didapati dalam tubuh Sa’adiah berdasarkan rekod perubatan peribadinya. Bagaimanapun suspek menafikan pemberian ubat tersebut, sebaliknya berhujah nenek salah seorang bayi itu mungkin telah memasukkan sejumlah kecil ubat-ubatan tersebut ke dalam makanan mereka.

Muka Langsung Tiada Rasa Kesal, Pengasuh Dipenjara Racun 2 Bayi Guna Ubat Tidur 3


Muka langsung tak menunjukkan rasa kesal..

Terdahulu Sa’adiah pernah mengaku kepada polis bahawa dia potong satu pil ubat selesema kepada setengah dan berikannya kepada salah seorang bayi tersebut. Walau bagaimanapun, wanita berusia 38 tahun ini menafikannya di mahkamah, dengan alasan pihak polis telah membangkitkan kemarahannya sehingga berkata begitu. Hakim akhirnya bersetuju dengan hukuman yang diminta oleh pihak pendakwa, selain menambah Sa’adiah langsung ‘tidak menunjukkan rasa kesal’ dan ‘tidak bekerjasama dengan agensi-agensi siasatan’.

Muka Langsung Tiada Rasa Kesal, Pengasuh Dipenjara Racun 2 Bayi Guna Ubat Tidur 4

Muka Langsung Tiada Rasa Kesal, Pengasuh Dipenjara Racun 2 Bayi Guna Ubat Tidur 5
Gambar sekadar hiasan

Sumber: Berita Mediacorp

Artikel Viral Hari Ini 🔥

🔥Propa Dirasuk & Jelir Lidah, Watak Lola & Che Yah Dalam Dukun Diva Dipuji Lawak
🔥Genggam Kuat Katil Ketika Contraction, Ramai Kesian Muka Almy Nadia Merah Padam
🔥Posisi Kek 5 Tingkat Uqasha & Kamal Jadi Bualan, Risau Pengantin Termasuk Kolam

Artikel ini disediakan oleh team Kisah Dunia. Tak dibenarkan meniru isi kandungan atau mana-mana bahagian artikel termasuklah logo sewenang-wenangnya. Laporan copyright akan dikenakan.

Youtube

Facebook