“Ibu bapa yang kehilangan anak lebih besar kedukaannya berbanding anak kehilangan ibu bapa“, dialog ini pernah dilontarkan oleh watak Jalil Hamid menerusi filem ‘Bisik Pada Langit’. Ia amat tepat untuk menggambarkan betapa pemergian anak tercinta akan memberikan kesedihan amat besar kepada insan bernama ibu ayah. Mungkin itulah juga yang sedang dirasai oleh pasangan Zaquan Adha serta Ayu Raudhah yang baru sahaja kehilangan anak ketujuh mereka, Muhammad Aisy Al Rees hari ini.
Artikel Berkaitan :
đŸ‘‰ “Beruntungnya Ayu & Zaquan, 4 Orang Anak Syurga Dah Menanti Di Sana” – Che Ta
đŸ‘‰ Gugur Air Mata, Rakaman Sayu Proses Pengebumian Baby Aisy
đŸ‘‰ Anak Bongsu Zaquan Adha & Ayu Raudhah Hembus Nafas Terakhir Sebentar Tadi
Terngiang-ngiang Mak Ngah dok bagi susu, pergilah sayang
Berdasarkan perkongsian lanjut daripada kakak Ayu Raudhah iaitu Rozita Che Wan, dia berkata anak saudaranya itu didapati tidak sedarkan diri ketika masih tidur pada waktu tengah hari. Ayu kemudiannya segera menghubungi ambulans agar anaknya dapat segera dirawat. Akan tetapi Aisy disahkan pergi buat selama-lamanya. Bayi itu sebelum ini dalam keadaan sihat tanpa sebarang masalah kesihatan.
Mohon semua media beri ruang…Tak perlulah datang & terjah
Menyedari tumpuan yang saat ini berfokus kepada mereka, Cheta bagaimanapun berpesan agar semua pihak memberikan ruang secukupnya untuk pasangan tersebut. Dia juga berharap agar pihak media tidak mendesak apalagi datang ke kediaman mereka untuk liputan lanjut.
Video Zaquan beri ‘taklimat’ pada anak-anak sempat tular sebelum ini
Pada Januari lalu, rakaman mereka sekeluarga melakukan ‘taklimat’ untuk percutian ke Legoland Malaysia yang terletak di Iskandar Puteri sempat menghiburkan ramai. Siapa sangka hari ini, mereka akan diuji dengan pemergian cahaya mata yang baru lahir pada 2 Ogos tahun lalu.
KREDIT : Portal Astro Gempak, Harian Metro & IG Rozita Che Wan
Artikel ini disediakan oleh team Kisah Dunia. Tak dibenarkan meniru isi kandungan atau mana-mana bahagian artikel termasuklah logo sewenang-wenangnya. Laporan copyright akan dikenakan.