Baru-baru ini, kewujudan sebuah grup Facebook bernama Group Budak2 Sekolah Rendah yang mengandungi 12,000 ahli secara keseluruhan cukup menggusarkan ramai pihak. Dalam forum berkenaan, pelbagai gambar pelajar sekolah dijadikan sebagai bahan perbualan fantasi jelik mereka terhadap remaja bawah umur.
Sumpah Mekyu rasa bengang & speechless…Ini bukan lawak…Ini jenayah
Tidak ketinggalkan, influencer berbangsa Cina yang fasih menuturkan loghat Kelantan iaitu Mekyun turut menjadi target dalam group tersebut. Dia amat terkejut setelah mendapati gambarnya ketika bersekolah di SMK Bukit Jambul, Pulau Pinang telah dimuat naik tanpa izin ke sana. Sama seperti yang lain, ramai lelaki mula meninggalkan komen bersifat 18+ tanpa sedikit pun rasa malu.
Artikel Berkaitan :
👉 “Dah Pergi 3 Kedai, Dia Masuk Semua Kedai”, Mekyun Seram Diekori Warga Asing
👉 Pernah Ditahan Roadblock Masa Zaman Sekolah..Eh! Kini Jodoh Dengan Polis Sama
👉 Seorang Lagi Gadis Turut Terima Foto Serupa Dari CEO Batu “Adik Marah Abang Ke?”
👉 Dan banyak lagi di Whatsapp Channel Kisah Dunia!
Mekyun takkan diam…Mekyun nak bersuara untuk semua budak
Ada di antara mereka juga terlihat sudah berusia, namun masih berani melibatkan diri dalam grup tidak senonoh sebegitu rupa. Mewakili semua remaja dan kanak-kanak yang tidak mampu bersuara, Mekyun menyeru pihak berkuasa untuk mengambil tindakan segera bagi membendung kewujudan komuniti seperti ini.
Kalau kita semua diam, benda ni akan berleluasa
Perkembangan terbaru mendapati grup tersebut dikatakan sudah tidak dapat ditemui lagi. Namun tidak pasti adakah kerana admin yang menyahaktifkan ataupun sudah mendapat perhatian tegas daripada pihak berkuasa. Mekyun berpesan kepada orang ramai untuk terus melaporkan akaun-akaun sebegini di masa hadapan.
KREDIT : IG Mekyunn
Artikel ini disediakan oleh team Kisah Dunia. Tak dibenarkan meniru isi kandungan atau mana-mana bahagian artikel termasuklah logo sewenang-wenangnya. Laporan copyright akan dikenakan.