sponsored Realiti Hidup

Tidak Rugi Buat Persiapan Awal, Lindungi Masa Depan Keluarga Yang Tersayang

Tidak Rugi Buat Persiapan Awal, Lindungi Masa Depan Keluarga Yang Tersayang 1
Jawatan Kosong Penulis

Sharing is caring!

Tahun 2021 membuka tirai dengan musibah banjir dan penularan COVID-19 yang semakin membimbangkan. Pelbagai musibah yang melanda ini pastinya membuatkan kita lebih berjaga-jaga sekiranya ia berlaku kepada kita. Paling penting, kita seharusnya mempunyai kesedaran bahawa persiapan awal dari segi kewangan harus dilakukan untuk ahli keluarga, terutamanya anak-anak yang masih kecil.

Tidak Rugi Buat Persiapan Awal, Lindungi Masa Depan Keluarga Yang Tersayang 2
Gambar sekadar hiasan

Senaraikan segala hutang & dokumen penting…buat wasiat siap-siap

Mulakan dengan step yang paling mudah, iaitu senaraikan segala hutang dan simpan semuanya dalam sebuah fail khas yang senang dicari ahli keluarga. Sekurang-kurangnya waris tidaklah susah hati jika ia diuruskan dengan betul. Begitu juga dengan aset harta, yang mana ianya penting untuk urusan pembahagian harta pusaka nanti. Selain itu, perkara terbaik yang boleh anda lakukan sekarang adalah sediakan wasiat yang lengkap buat ahli keluarga. Tapi sebenarnya semua ini belum cukup menyeluruh lagi.

Tidak Rugi Buat Persiapan Awal, Lindungi Masa Depan Keluarga Yang Tersayang 3
Gambar sekadar hiasan

Dapatkan perlindungan takaful…tapi ramai salah faham anggap ia mahal & tidak mampu milik

Dalam dunia yang sangat mencabar ini, masih terdapat ramai orang yang belum memiliki perlindungan asas seperti perlindungan hayat, perlindungan kesihatan kritikal, serta pembiayaan perubatan atau income replacement. Antara punca yang menyumbang kepada perkara ini adalah mereka masih tidak faham atau mengetahui kenapa perlindungan takaful sangat mustahak bagi diri dan keluarga mereka. Malah lebih teruk lagi, ada yang salah faham hingga menganggap penyertaan dalam pelan takaful itu sangat mahal.

Tidak Rugi Buat Persiapan Awal, Lindungi Masa Depan Keluarga Yang Tersayang 4
Gambar sekadar hiasan

Lindungi masa depan orang yang anda sayangi

Paling penting untuk kita ketahui adalah membuat persediaan awal dari segi kewangan untuk melindungi masa hadapan ahli keluarga, terutamanya anak-anak kita yang masih kecil. Bak kata pepatah, malang tidak berbau. Bayangkan ketika tengah sibuk bekerja, secara tiba-tiba saja kita ditimpa bencana. Persiapan kewangan yang telah kita sediakan inilah yang akan membantu ketika kita dalam kesusahan. Selain itu, ahli keluarga dan anak-anak tidak perlu bimbang kerana semuanya telah diuruskan dengan baik terlebih dahulu. Masa depan orang yang anda sayangi adalah terjamin.

Tidak Rugi Buat Persiapan Awal, Lindungi Masa Depan Keluarga Yang Tersayang 5
Gambar sekadar hiasan

Berita baik…BSN Takaful Sakinah boleh dilanggan pada harga serendah RM55 setahun saja

Tak dinafikan cara terbaik untuk bersedia dengan segala kemungkinan adalah dengan mendapatkan pelan perlindungan takaful. Jangan rasa terbeban untuk menyertai pelan takaful kerana ia mampu melindungi ahli keluarga tersayang dalam jangka masa panjang. Duit itulah nanti yang dapat langsaikan segala hutang-piutang serta menjadi modal untuk mulakan hidup baru bagi orang yang tersayang.

Bagi yang masih tercari-cari, produk terbaru yang diedarkan oleh Bank Simpanan Nasional dan ditaja jamin oleh Prudential BSN Takaful Berhad (PruBSN) – BSN Takaful Sakinah, kini menawarkan tiga (3) pilihan pelan perlindungan yang asas dengan sumbangan serendah RM55 setahun. Pelan ini bukan saja menawarkan jaminan kewangan terhadap musibah kematian semula jadi atau akibat kemalangan sehingga RM60,000*, ia juga turut menawarkan manfaat khairat kematian sehingga RM3,500*.

* Bergantung kepada jenis pelan.

Tidak Rugi Buat Persiapan Awal, Lindungi Masa Depan Keluarga Yang Tersayang 6

Menariknya lagi, proses pendaftarannya juga sangat mudah dan tidak perlu membuat sebarang pemeriksaan kesihatan! Peserta boleh mendaftar secara atas talian saja atau kunjungi Cawangan BSN yang terdekat. Dengan pelan takaful yang mampu milik ini, ia diharapkan dapat membantu mereka yang memerlukan pelan perlindungan dengan harga yang berpatutan untuk seisi keluarga.

Untuk sebarang maklumat atau pertanyaan lanjut, layari https://www.bsn.com.my/PersonalBanking/WealthManagement/bsn-takaful-sakinah atau kunjungi Cawangan BSN berhampiran anda.

Tidak Rugi Buat Persiapan Awal, Lindungi Masa Depan Keluarga Yang Tersayang 7

Tidak Rugi Buat Persiapan Awal, Lindungi Masa Depan Keluarga Yang Tersayang 8

Artikel Viral Hari Ini 🔥

🔥[VIDEO] “Respect Orang Sis”-Wanita Cantik Ini Menangis Ditegur Badan Tak Slim
🔥Walaupun Tertukar Sekejap, 2 Ibu Luah Akui Rindu Bayi Susuan Masing-Masing
🔥Isteri Pertama Dah Cukup Baik Tapi Tetap Kahwin 2, Lelaki Dedah Sebab Sebenar

Sharing is caring!

Youtube

Facebook

Telegram