Selepas penceraian berlaku, setiap pasangan mempunyai peluang untuk merujuk semula jika kedua-dua pihak bersetuju. Akan tetapi bagi seorang lelaki ini, keputusan bekas isterinya yang enggan mengikat semula tali perkahwinan mereka malah mendorong dirinya untuk bertindak di luar batasan akal.
Bekas suami berhubung dengan bekas isteri, mahu bawa anak keluar
Pada 27 Mac lalu, dia telah menghubungi bekas isterinya di media sosial dan menyatakan hasrat untuk menghabiskan masa dengan anak mereka berusia 3 tahun sebelum dia berangkat kerja di luar kota beberapa hari akan datang. Difahamkan selepas bercerai, hak penjagaan si anak diperolehi oleh si ibu. Si ayah hanya boleh bertemu dengan kanak-kanak itu sebanyak 1 kali dalam seminggu. Atas sebab ini, bekas isterinya tidak membenarkan anaknya keluar dengan lelaki berkenaan seperti yang diminta.
Artikel Berkaitan :
👉 Ibu Hamil Luar Nikah Sebelum Rujuk Dengan Bapa, Anak Tahu Status Masa Nak Kahwin
👉 “Dengan Semua Benda Yang Jadi Kat Milan, Aku Rasa Aku Memang Kena Angkat Kaki”
👉 2X Nikah 2X Cerai, Kahwin Baru Turut Bercerai, Ibu Ayah Rujuk Selepas 22 Tahun
Bapa ambil anak jam 11.00 pagi, bekas isteri gagal hubungi sampai jam 8.00 malam
Meskipun awalnya tidak bersetuju, wanita berkenaan akhirnya akur setelah terjadi ketegangan antara mereka. Saat bapanya tiba, budak tersebut enggan mengikut namun tetap dibawa pergi secara paksa. Setelah 6 jam berlalu, si ibu merasa risau kerana gagal menghubungi bekas suaminya. Sampailah pada jam 8.00 malam, dia dikejutkan dengan pemergian menyayat hati kanak-kanak berkenaan dengan kesan kecederaan serius di leher.
Geram isteri enggan rujuk kembali
Setelah polis melakukan operasi pencarian, lelaki berkenaan akhirnya berjaya ditangkap pada jam 11.00 pagi keesokan harinya. Rupanya di sebalik tindakan tidak berhati perut itu, si pelaku merasa marah kerana bekas isterinya menolak ajakannya untuk rujuk kembali.
KREDIT : Portal KOMPAS.com & Tribunnews
Artikel ini disediakan oleh team Kisah Dunia. Tak dibenarkan meniru isi kandungan atau mana-mana bahagian artikel termasuklah logo sewenang-wenangnya. Laporan copyright akan dikenakan.