Viral

Jadi Food Rider Lepas Diberhenti Kerja, Termenung Tengok Motosikal ‘Total Lost’

Jadi Food Rider Lepas Diberhenti Kerja, Termenung Tengok Motosikal 'Total Lost' 1
Jawatan Kosong Penulis

Sharing is caring!

Penularan pandemik COVID-19 yang melanda dunia menyaksikan ada antara kita tidak bernasib baik apabila diberhentikan kerja. Turut mengalami nasib yang sama, seorang pemuda ini nekad memilih kerjaya sebagai penghantar makanan sepenuh masa bagi menampung sumber rezekinya. Namun siapa sangka baru sahaja bertukar bidang, lain pula masalah menimpanya.

BACA : Perut Kosong Dari Pagi, Rider Jatuh Pengsan Selepas Buat Penghantaran Terakhir

Rider terlibat dalam nahas.. cuba tahan perit di bawah sebatang pokok

Terbaharu menerusi aplikasi TikTok, wanita bernama Syuhada Rahman telah berkongsi paparan mengenai seorang rider yang terlibat dalam sebuah nahas sewaktu dalam perjalanan menghantar pesanan. Kejadian itu dipercayai berlaku apabila rider berkenaan bertembung dengan sebuah kereta dari belakang. Apa yang menyentuh hati, pemuda berkenaan dilihat seolah-olah sedang menahan perit di bawah sebatang pokok.

Jadi Food Rider Lepas Diberhenti Kerja, Termenung Tengok Motosikal 'Total Lost' 2

Jadi Food Rider Lepas Diberhenti Kerja, Termenung Tengok Motosikal 'Total Lost' 3

Termenung tengok keadaan motosikal yang sudah ‘total lost’

Mengenangkan satu-satunya motosikal yang digunakan untuk mencari rezeki kini telah rosak, dia cuma mampu termenung mungkin sayu memikirkan kerugian yang perlu ditanggungnya nanti. Meskipun beberapa sudah ditenangkan, namun rider berkenaan seakan-akan tidak peduli selain meluahkan sedih atas nasib menimpanya.

@syuhadatbe

Kalau kita rasa kita susah, ada lagi yang lagi susah dari kita😪 #fyp #foryoupage #youngcreators #tiktok #prayforgrabrider #kitajagakita #KampungKu

♬ V_jalan panjang – velyndry

Kuatkan semangat & semoga dikurniakan rezeki baru selepas dugaan ini

Menjengah ke ruangan komen pula, rata-rata netizen turut bersedih dengan berita tersebut. Selain meluahkan rasa simpati atas nasib menimpa lelaki itu, mereka juga berharap agar rider berkenaan terus tabah sekali gus mendoakan agar urusannya sentiasa dipermudahkan.

Jadi Food Rider Lepas Diberhenti Kerja, Termenung Tengok Motosikal 'Total Lost' 4

Jadi Food Rider Lepas Diberhenti Kerja, Termenung Tengok Motosikal 'Total Lost' 5

Jadi Food Rider Lepas Diberhenti Kerja, Termenung Tengok Motosikal 'Total Lost' 6

Sumber : TikTok syuhadatbe, wany

Artikel Viral Hari Ini 🔥

🔥Zizi Kirana Dedahkan Kisah Sebalik Tersasul ‘Ibu Sayang’-“Inilah Tempatnya”
🔥Gigi Terabur Sering Diperli Masa Live, Wanita Sound Setepek-“Laki Aku Okey Je”
🔥“Tiba-Tiba Nak Tidur Semalam Eh Dah Jadi Isteri”-Zizi Akui Kekok Sudah BersuamiKisah Dunia Telegram

Artikel ini disediakan oleh team Kisah Dunia. Tak dibenarkan meniru isi kandungan atau mana-mana bahagian artikel termasuklah logo sewenang-wenangnya. Laporan copyright akan dikenakan.

Sharing is caring!

Youtube

Facebook