Masalah kewangan adalah dugaan yang sering dialami kebanyakan pasangan suami isteri. Meskipun terpaksa hidup susah, biasanya si isteri akan tabah melalui semua ini selagi si suami terus berusaha mencari nafkah. Namun berbeza dengan nasib pilu sebuah keluarga ini, tekanan ekonomi yang menimpa mereka membuatkan si isteri nekad memilih pengakhiran duka.
Suami temui tubuh isteri & 2 anak sejurus tiba di rumah
Pada tanggal 5 Ogos lalu, si suami yang selesai bekerja baru sahaja pulang ke rumah sekitar jam 4.00 pagi. Anehnya, pintu telah dikunci dari dalam dan amat sukar dibuka. Setelah dijengah, lelaki itu amat terperanjat lantaran melihat isterinya dalam keadaan tergantung. Setelah meminta bantuan penduduk kampung, mereka berjaya memecahkan pintu sebelum dikejutkan dengan penemuan menyayat hati 2 anak yang juga sudah tidak sedarkan diri.
Artikel Berkaitan :
👉 Tidak Dibantu Selepas Bersalin, Wanita Kepenatan Hingga Hampir Terlepas Bayi
👉 Ibu Hembuskan Nafas Terakhir Di Rumah, Anak 2 Tahun Setia Di Sisi Berhari-Hari
👉 Pelajar TAR UMT Tamat Hayat Diri, Hantar Mesej Minta Maaf & Ucapan Sayang Ibu
👉 Dan banyak lagi di Whatsapp Channel Kisah Dunia!
Isteri tinggalkan luahan terakhir menerusi coretan 2 keping surat
Tubuh kanak-kanak berusia 9 tahun dan bayi 11 bulan itu ditemui terlantar di ruangan berbeza. Sumber berkata, si ibu telah meracuni dahulu 2 budak berkenaan terlebih dahulu sebelum dia menamatkan hayat diri sendiri. Di lokasi kejadian, pihak berkuasa turut menjumpai 2 keping nota terakhir yang sempat ditulis oleh isteri, satu menceritakan tentang tekanan hidupnya, satu lagi untuk kedua-dua cahaya matanya.
Sumber lain mendakwa suami terjebak dengan aktiviti perjudian
Berikut adalah antara luahan yang dicurahkan dalam surat terakhir tersebut :
“Maafkan ibu ya, jalan ini yang harus ibu pilih. Lebih baik ibu begini, kasihan pada kamu. Ibu rela masuk neraka daripada lihat Adik & Abang menderita. Abang & Adik tidak miliki dosa. Biar Mama yang menanggung dosa. Mama tak rela hidup susah begini. Maafkan Mama tak dapat penuhi permintaan Abang & Adik. Mama dah penat zahir batin, tak kuat jalani hidup begini. Penat hidup bergelut hutang. Beli baju & beras terpaksa berhutang ke sesiapa sahaja, saudara atau orang lain. Penat dimalukan, diketawakan, bercakap bukan-bukan, menghina. Banyak hutang, PENATTTTTTTTTTTTT”
KREDIT : Thread Ruke Adreena, FB Indah Dewi Astuti & Portal News Detik
Artikel ini disediakan oleh team Kisah Dunia. Tak dibenarkan meniru isi kandungan atau mana-mana bahagian artikel termasuklah logo sewenang-wenangnya. Laporan copyright akan dikenakan.